Δείτε τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και στο Μόναχο

Λόγω του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Όχι μόνο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξοικονομούν, αλλά και όλες οι δημόσιες αρχές.

Στις πόλεις της Βαυαρίας, οι υπεύθυνοι εξετάζουν πού μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας. Αυτό ισχύει και στο Μόναχο.

Πιο κρύες πισίνες, απενεργοποιημένα φανάρια και επανενεργοποίηση παλαιών καυστήρων πετρελαίου. Οι πόλεις και οι δήμοι της Βαυαρίας σχεδιάζουν μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών της ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την επαπειλούμενη έλλειψη φυσικού αερίου τον προσεχή χειμώνα.

Τμήμα Περιβάλλοντος Μονάχου: Τα μέτρα αυτά έχουν ήδη ληφθεί

Αρκετοί δήμοι έχουν ήδη υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στα κτίρια ή στους δρόμους. Σε άλλες πόλεις, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο Μόναχο, η περιβαλλοντική υπηρεσία επισημαίνει ότι η κατανάλωση θερμότητας στα δημοτικά κτίρια έχει ήδη μειωθεί κατά 29% μέσω διαρθρωτικών, τεχνικών και λειτουργικών μέτρων.

Ο φωτισμός των οδών έχει επίσης βελτιστοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Πέρυσι, ξεκίνησε η μετατροπή των λαμπτήρων σε λαμπτήρες τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας. Δύο καυστήρες πετρελαίου που είχαν ήδη κλείσει επανενεργοποιούνται.

Η τρέχουσα κρίση οδήγησε στη μείωση της ελάχιστης θερμοκρασίας στις εξωτερικές πισίνες του Μονάχου και στις εξωτερικές πισίνες των κλειστών κολυμβητηρίων, προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Επιπλέον, αναβλήθηκε η μετατροπή του σταθμού συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας στο βορρά σε λειτουργία με φυσικό αέριο.

Η μονάδα άνθρακα εκεί πρόκειται να συνεχίσει να λειτουργεί με λιθάνθρακα προς το παρόν και ενδεχομένως να επεκτείνει την παραγωγή. “Το μπλοκ είναι πολύ αποδοτικό και μπορεί να παράγει περισσότερη θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Gesine Beste.

Σε άλλους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, η δημόσια επιχείρηση του Μονάχου θα επαναλειτουργήσει τώρα δύο καυστήρες πετρελαίου που είχαν ήδη κλείσει.

“Τα αποθέματα πετρελαίου γι’ αυτό το σκοπό δημιουργούνται επί του παρόντος”, εξήγησε η Beste. Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις, ώστε να είναι σε θέση να δράσει γρήγορα με περαιτέρω μέτρα στο μέλλον.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.