Υπ.Οικον: Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης στη Γερμανία

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σχεδιάζει την ελάφρυνση των φορολογουμένων κατά δισεκατομμύρια το επόμενο έτος για να ελαφρύνει το βάρος του υψηλού πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, σχεδιάζει να ελαφρύνει τους φορολογούμενους κατά 10,1 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει επανειλημμένα υποσχεθεί ότι “το κράτος δεν πρέπει να πλουτίσει από τον πληθωρισμό” και ότι η αύξηση των εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος πρέπει να επιστραφεί στους πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, σχεδιάζει να αυξήσει τα επιδόματα τέκνων και το βασικό αφορολόγητο ποσό, πάνω από το οποίο πρέπει να φορολογείται το εισόδημα. Ο Λίντνερ σκοπεύει να παρουσιάσει τις προτάσεις του αυτή την εβδομάδα.

Αύξηση του βασικού αφορολόγητου ποσού στη Γερμανία

Ο υπουργός Οικονομικών σχεδιάζει να προσαρμόσει το βασικό αφορολόγητο και τον φορολογικό συντελεστή στο ρυθμό του πληθωρισμού.

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον, κάθε φορολογικός συντελεστής θα εφαρμόζεται μόνο όταν το εισόδημα προσαρμόζεται προς τα πάνω κατά το ποσοστό του πληθωρισμού.

Οι φοροτεχνικοί υποθέτουν ένα ποσοστό πληθωρισμού λίγο κάτω από το 6 τοις εκατό φέτος και αυξήσεις τιμών 2,5 τοις εκατό για το επόμενο έτος.

Κατά συνέπεια, το βασικό αφορολόγητο ποσό θα αυξηθεί από τα σημερινά 10.348 ευρώ σε 10.633 ευρώ το επόμενο έτος και σε 10.933 ευρώ το 2024.

Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής, ο οποίος σήμερα ξεκινά από φορολογητέο εισόδημα 58.597 ευρώ, θα ισχύει μόνο στο επίπεδο των 61.972 ευρώ το 2023 και 63.521 ευρώ ένα χρόνο αργότερα.

Ωστόσο, το φορολογικό όριο για τα πολύ υψηλά εισοδήματα θα παραμείνει σε ισχύ. Το εισοδηματικό όριο των 277.826 ευρώ, επί του οποίου επιβάλλεται ο λεγόμενος συντελεστής φόρου της τάξεως του 45%, δεν θα αλλάξει.

Υψηλότερα επιδόματα τέκνων στη Γερμανία

Τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών περιλαμβάνουν επίσης αύξηση των επιδομάτων τέκνων. Τα επιδόματα τέκνων για τα δύο πρώτα παιδιά θα αυξηθούν κατά 8 ευρώ σε 227 ευρώ μηνιαίως το 2023.

Για το τρίτο παιδί, οι γονείς θα λαμβάνουν 2 ευρώ περισσότερα, επίσης 227 ευρώ. Για το τέταρτο παιδί, το μηνιαίο επίδομα θα παραμείνει στα 250 ευρώ. Το 2024, τα επιδόματα τέκνων για τα τρία πρώτα παιδιά θα αυξηθούν κατά άλλα 6 ευρώ μηνιαίως.

Οι προτάσεις του Υπουργού Οικονομικών είναι πιθανό να αλλάξουν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών. Τα ποσοστά πληθωρισμού είναι πιθανό, ωστόσο, να έχουν οριστεί πολύ χαμηλά.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.