Τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας

Η καλή είδηση: πέφτουν οι αριθμοί των κρουσμάτων και ο αντίστοιχος δείκτης επίπτωσης.

Η κακή είδηση: τα νοσοκομεία είναι στα όριά τους, οι νεκροί πολλοί και η πανδημία δεν έχει εξαλειφθεί.

Πλέον από τα αρχικά 11 hotspot στη Βαυαρία, υπάρχουν μόνο 2. Στη Βαυαρία υπάρχουν επίσης 15 διαπιστωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

Στο 1.660 βρίσκεται ο δείκτης επίπτωσης μεταξύ των ανεμβολίαστων και λίγο πάνω από 100 ο δείκτης επίπτωσης μεταξύ των εμβολιασμένων.

Ο δείκτης πρέπει συνεπώς να πέσει και να αδειάσουν οι κλίνες εντατικής θεραπείας στη Βαυαρία.

Είναι πολύ σημαντικός ο αναμνηστικός εμβολιασμός και πρέπει να δοθεί βάση σε αυτόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ

Οι ανακοινώσεις και τα μέτρα για τη Βαυαρία

Στο 67% βρίσκεται σήμερα το ποσοστό εμβολιασμού.

Πρέπει επίσης να υπάρχει αρκετό διαθέσιμο εμβόλιο σε όλα τα κέντρα εμβολιασμού, ιδίως σε περιοχές με υψηλό δείκτη. Επιπλέον, πρέπει να διεξάγονται συχνά τεστ.

Στο εγγύς μέλλον, οι φαρμακοποιοί θα αναλάβουν μεγάλο μέρος της εμβολιαστικής εκστρατείας, ώστε να απαλλάξουν εν μέρει τους ιατρούς.
Επιπλέον, πρέπει να προωθηθούν σωστά οι εμβολιασμοί των παιδιών.

Επίσης είναι σημαντικό να περάσει νομοθετικά και κατόπιν ανάλογης σύστασης του Συμβουλίου Δεοντολογίας η υποχρέωση του εμβολιασμού.
Καινούριος είναι ο περιορισμός επαφών για τους ανεμβολίαστους: εάν υπάρχει έστω και ένας στην ομάδα, επιτρέπεται μόνο ένα επιπλέον νοικοκυριό.

2G θα ισχύει και για την εξωτερική εστίαση, έτσι ώστε να μην υπάρχει ζεστό κρασί to go.

2G θα ισχύει επίσης για το εμπόριο (καταστήματα).

Οι κανονισμοί θα ισχύουν από την Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας.

Οι αγώνες ποδοσφαίρου θα διεξάγονται χωρίς θεατές. Το μέτρο αυτό θα ισχύει στη Βαυαρία από αύριο και ο πρωθυπουργός συστήνει να ακολουθηθεί η ίδια πορεία σε όλα τα κρατίδια.

Αποφασίστηκε η επιπλέον οικονομική βοήθεια των εμπόρων, πέραν την οικονομικής βοήθειας Überbrückungshilfe III, λόγω κυρίως της ακύρωσης των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Σχολεία και παιδικοί σταθμοί: δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουν πρόωρα οι χριστουγεννιάτικες διακοπές. Παραμένει η ημερομηνία έναρξης 23 Δεκεμβρίου. Καλούνται οι φορείς να προμηθευτούν συστήματα εξαερισμού των χώρων τους.

Θα ξεκινήσει και η υποχρέωση τεστ σε παιδικούς σταθμούς, όσο αυτό είναι και πρακτικά εφαρμόσιμο.

Πρωτοχρονιά: όπως και πέρυσι, η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να μην διατίθενται πυροτεχνήματα στα καταστήματα, καθώς αυτά απαγορεύονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ

Οι ανακοινώσεις και τα μέτρα για τη Βαυαρία

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.