Μείον 25 βαθμοί στο πιο κρύο κατοικημένο μέρος της Γερμανίας

Η Γερμανία είναι παγωμένη. Η Σαξονία προβλέπεται να υποστεί μόνιμη παγωνιά – και σε ένα συγκεκριμένο σημείο του κρατιδίου είναι ιδιαίτερα παγωμένο…

Το πιο κρύο κατοικημένο μέρος της Γερμανίας βρίσκεται στη Σαξονία: το πρωί της Τρίτης, η θερμοκρασία στο Kühnhaide έπεσε κάτω από τους μείον 25 βαθμούς.

Ο μετεωρολογικός σταθμός Meteomedia στην περιοχή της πόλης Marienberg του Erzgebirge μέτρησε ακριβώς μείον 25,8 βαθμούς στις 7 το πρωί σε ύψος πέντε εκατοστών.

Ο μετεωρολογικός σταθμός ενός τοπικού ερασιτέχνη μετεωρολόγου έφτασε ακόμη και τους μείον 25,9 βαθμούς.

Σε ύψος δύο μέτρων, οι θερμοκρασίες που μετρήθηκαν από τους δύο σταθμούς ήταν περίπου μείον 21 βαθμοί.

Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται στη νότια Γερμανία

Υποτίθεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει μόνιμος παγετός. Και θα παραμείνει δυσάρεστο και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας:

Οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν σχεδόν σε ολόκληρη τη Γερμανία. Εκτός από τη Σαξονία, ισχυρός παγετός προβλέπεται για το νότιο Βρανδεμβούργο και την ανατολική Βαυαρία.

Στη νότια Βαυαρία, υπάρχει επίσης κίνδυνος παγωμένων δρόμων. Η DWD προειδοποιεί για το Μόναχο, μεταξύ άλλων.

“Ως αποτέλεσμα, αναμένονται μαζικοί περιορισμοί στην οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία. Επιπλέον, ενδέχεται να προκληθούν ζημιές σε υποδομές, όπως στύλοι και γραμμές ηλεκτροδότησης”.

Γι’ αυτό κάνει τόσο κρύο στο Kühnhaide

Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα είναι τόσο κρύο όσο αναμένεται να είναι και πάλι στο Kühnhaide σε οποιοδήποτε άλλο κατοικημένο μέρος της Γερμανίας.

Ο λόγος για αυτό είναι η ιδιαίτερη θέση στην κοιλάδα Blackwater: στενεύει τόσο πολύ στην κοιλάδα που εμποδίζει σχεδόν εντελώς τη ροή του αέρα.

“Υπάρχουν βουνά προς όλες τις κατευθύνσεις, γεγονός που δημιουργεί μια κρύα τρύπα”, αναφέρει η ιστοσελίδα kuehnhaide.de.

Ορισμένες χρονιές, ο πρώτος παγετός στο Kühnhaide σημειώθηκε ήδη τον Αύγουστο.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.