Μις Γερμανία 2023: Από τα ναρκωτικά στην εκκλησία..

Η Kira Geis από τη Στουτγάρδη είναι η Μις Γερμανία. Η ζωή της είναι ασυνήθιστη: τα ναρκωτικά ήταν φυσιολογικά μεταξύ των φίλων της. Τώρα σπουδάζει θεολογία…

Θέλει να κάνει σπουδαία δουλειά με τους νέους στη Γερμανία, έχει ιδρύσει μια εκκλησιαστική κοινότητα νέων στο Μαγδεμβούργο, θέλει να προωθήσει τη δημοκρατία με μια πλατφόρμα για τους νέους σε όλη τη Γερμανία – και τώρα είναι και Μις Γερμανία.

Η καριέρα της Kira Geiss από τη Στουτγάρδη ακούγεται εντυπωσιακή. Ωστόσο, θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί τελείως διαφορετικά, όπως λέει η ίδια.

Ως έφηβη, ήταν μέλος ενός κύκλου φίλων όπου τα ναρκωτικά ήταν καθημερινή ρουτίνα, λέει στη σκηνή των εκλογών στο Europapark του Rust.

Τι θέλει να πετύχει η Μις Γερμανία από τη Στουτγάρδη με τον τίτλο της

Εν τω μεταξύ, η Geiss σπουδάζει θεολογία, θέλει να γίνει θρησκευτική και κοινοτική παιδαγωγός.

“Θα ήθελα περισσότερο να προσεγγίσω τους μη χριστιανούς και να τους εμπνεύσω για τον Ιησού”, λέει στο Ευαγγελικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Η χριστιανική πίστη δίνει απίστευτη στήριξη, ειδικά στους νέους που ψάχνουν. Θέλω να μεταδώσω αυτή την εμπειρία”.

Μετά από οικογενειακές επαφές που την έφεραν από το σπίτι της στη Στουτγάρδη στο Μαγδεμβούργο, επιστρέφει τώρα στην πατρίδα της για να σπουδάσει στην Ευαγγελική Σχολή Ιεραποστολής στο Unterweissach.

Η πορεία ζωής της Geiss μιλάει διπλά για την αλλαγή, καθώς όχι μόνο κατάφερε να ξεφύγει από τον κίνδυνο των ναρκωτικών στα νιάτα της, αλλά το παρελθόν της έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θρησκεία της.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους Καθολικούς: ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε κάποτε την κατάχρηση ναρκωτικών “ως έκφραση παρεξηγημένης ελευθερίας”.

Από το 2019, ο διαγωνισμός Μις Γερμανία δεν είναι πλέον διαγωνισμός ομορφιάς. Το επίκεντρο πρέπει να είναι η προσωπικότητα και οι “αποστολές” των διαγωνιζομένων – και όχι πλέον η εμφάνισή τους.

Αντί για στέμμα όπως στο παρελθόν, αυτή τη φορά στη νικήτρια απονεμήθηκε επίσης το “Βραβείο Γυναίκας Ηγέτη”, το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά.

Ο τίτλος συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 25.000 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.