Μόλυνση από σπάνιο ιό στην περιοχή Mühldorf am Inn

Παγκόσμιος συναγερμός για μυστηριώδη ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά

Στην περιοχή Mühldorf am Inn, ένα άτομο έχει μολυνθεί από τον σπάνιο ιό Borna. Η υπόθεση συνέβη στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας, όπως αναφέρθηκε από την περιφερειακή διοίκηση. Η μόλυνση από τον ιό αυτό είναι συνήθως θανατηφόρα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της περιφέρειας, βρίσκεται σε επαφή με την κρατική υπηρεσία υγείας και ασφάλειας τροφίμων της Βαυαρίας (LGL), η οποία θα λάβει υπόψη της την τρέχουσα περίπτωση στην έρευνά της.

Η φλεγμονή του εγκεφάλου που προκαλείται από τον ιό είναι συχνά θανατηφόρα

Στην περιοχή Mühldorf am Inn, είχαν ήδη γίνει γνωστές δύο μολύνσεις από τον ιό τα τελευταία τρία χρόνια. Οι κλασικοί ιοί Borna προκαλούν φλεγμονή του εγκεφάλου, η οποία είναι θανατηφόρος σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις. Κατά μέσο όρο, δύο μολύνσεις αναφέρονται στη Γερμανία κάθε χρόνο.

Minijob: Τέλος στη δουλειά των 450 ευρώ στη Γερμανία

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι ο αριθμός των μη αναφερόμενων περιπτώσεων είναι υψηλότερος – έως και έξι περιπτώσεις ετησίως.

Σύμφωνα με την LGL, το 2021 αναφέρθηκαν επτά μολύνσεις σε όλη τη Γερμανία, πέντε από αυτές στη Βαυαρία. Δύο μολυσμένα άτομα που είχαν λάβει μεταμοσχεύσεις οργάνων από θανόντα είχαν πεθάνει.

Ένα ποντίκι είναι ξενιστής του παθογόνου

Ο μόνος γνωστός ξενιστής του παθογόνου είναι ένα είδος ποντικιού, στο οποίο η μόλυνση δεν προκαλεί σοβαρά συμπτώματα. Τα ποντίκια απεκκρίνουν τον ιό στα ούρα, τα κόπρανα και το σάλιο. Αυτό μπορεί να μολύνει άλλα θηλαστικά και, σε σπάνιες περιπτώσεις, και τον άνθρωπο.

Πηγή: www.br.de

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης