Το Μόναχο γίνεται ο 1ος δήμος με δύο συστήματα τιμολόγησης ταξί

Πρωταθλητές στα ξεχασμένα αντικείμενα σε ταξί οι Γερμανοί

Το Μόναχο είναι ο πρώτος δήμος στη Γερμανία που θα εισαγάγει δύο διαφορετικά συστήματα τιμολόγησης για τις διαδρομές με ταξί. Στο μέλλον, θα υπάρχει επίσης μια προκαθορισμένη σταθερή τιμή.

Στο Μόναχο, οι επιβάτες ταξί πρόκειται να μπορούν να επιλέξουν εκ των προτέρων αν θέλουν να οδηγούν με ταξίμετρο όπως και πριν ή αν θέλουν να πληρώνουν μια σταθερή τιμή.

Ένα αντίστοιχο σχέδιο της κοινοβουλευτικής ομάδας SPD/Volt θα συζητηθεί από την επιτροπή περιφερειακής διοίκησης του δημοτικού συμβουλίου πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι επιβάτες θα πρέπει να συμφωνούν με την εταιρεία ταξί για το μοντέλο που θέλουν να πληρώνουν κατά την παραγγελία μέσω τηλεφώνου ή εφαρμογής.

Η σταθερή προσφορά θα βασίζεται στη βασική και χιλιομετρική τιμή του ισχύοντος τιμολογίου ταξί και θα πρέπει να κινείται εντός ενός διαδρόμου που θα αποκλίνει από αυτό κατά μέγιστο 20% προς τα πάνω και 5% προς τα κάτω.

Ο πρώτος δήμος της Γερμανίας με δύο συστήματα τιμολόγησης

Η προσφορά αποσκοπεί στο να καταστήσει τις μετακινήσεις με ταξί πιο διαφανείς και να ανοίξει νέες ομάδες-στόχους, ώστε να καταστήσει τον κλάδο κατάλληλο για το μέλλον.

Ειδικά για τις διαδρομές στις οποίες αναμένεται κυκλοφοριακή συμφόρηση, η σταθερή τιμή θα πρέπει να αξίζει τον κόπο.

“Με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ανοίγουμε εντελώς νέους δρόμους”, εξηγεί ο δημοτικός σύμβουλος του SPD Micky Wenngatz.

Το Μόναχο θα είναι ο πρώτος δήμος στη Γερμανία που θα εισάγει δύο διαφορετικά συστήματα τιμολόγησης.

Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στη νέα έκδοση του νόμου για τις επιβατικές μεταφορές, η οποία επιτρέπει σταθερές τιμές.

Εάν το δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει το σχέδιο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, η αλλαγή θα ισχύσει ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Πάνω στην ώρα λοιπόν για την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου (IAA) και του Oktoberfest.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης