Μόναχο: Ακυρώσεις τρένων καθημερινά λόγω δυσλειτουργίας του σήματος

Κατά μέσο όρο, έντεκα τρένα S-Bahn ακυρώνονται καθημερινά λόγω βλαβών στο δίκτυο στο Μόναχο. Ο Markus Rinderspacher (SPD) απαιτεί γρηγορότερο εκσυγχρονισμό στον γερμανικό σιδηρόδρομο.

Το 2019, όταν κατά μέσο όρο 821.500 επιβάτες χρησιμοποιούσαν το S-Bahn στο δίκτυο του Μονάχου, 4.002 τρένα ήταν εκτός λειτουργίας και τον προηγούμενο χρόνο μάλιστα 5.371.

Το SPD ζητά από καιρό να ανακαινιστούν τα πεπαλαιωμένα σήματα – διαφορετικά δεν θα μπορέσει να επιλυθεί το χάος των S-Bahn στο Μόναχο.

Η τεχνολογία του Μονάχου πρόκειται να ψηφιοποιηθεί πλήρως μέχρι τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 2030.

Ο πολιτικός Rinderspacher πιέζει για περισσότερη ταχύτητα. Σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών Kerstin Schreyer (CSU), υπάρχουν τέσσερις έως πέντε βλάβες κάθε εβδομάδα που επηρεάζουν τους επιβάτες – και χρειάζεται κατά μέσο όρο μία έως δύο ώρες για να επιδιορθωθεί η καθεμία.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι διαταραχές σήματος, οι κατεστραμμένες συνδέσεις καλωδίων (συχνά σχετίζονται με τον καιρό), δαγκωμασιές ζώων και οι ελαττωματικές επαφές στις ράγες.

Για το Μόναχο, 130 εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τεχνολογίας ασφάλειας και ελέγχου.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.