Μόναχο: Ανοίγει ο ζωολογικός κήπος Hellabrunn για τους επισκέπτες

Με τη χαλάρωση των μέτρων από τις 8 Μαρτίου, ανοίγει και πάλι ο ζωολογικός κήπος Hellabrunn στο Μόναχο. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια και τους ισχύοντες κανόνες.

Πρόσβαση μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ο ζωολογικός κήπος Hellabrunn έπρεπε να παραμείνει κλειστός για 18 εβδομάδες λόγω της πανδημίας.

Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, επιτρέπεται να ανοίξει ξανά τις πύλες τους για τους επισκέπτες, εφαρμόζοντας εκτεταμένα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Στη συνέχεια, ένας περιορισμένος ημερήσιος μέγιστος αριθμός επισκεπτών μπορεί να επισκεφθεί τους εξωτερικούς χώρους, όπως τους ελέφαντες.

Για να επισκεφθείτε το ζωολογικό κήπο, πρέπει να έχετε κάνει κράτηση online εισιτηρίου μέσω του München Ticket εκ των προτέρων, ώστε να μπορούν να παρακολουθηθούν οι επαφές.

“Είμαστε πολύ ευγνώμονες”

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Rasem Baban δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευγνώμονες που ο ζωολογικός κήπος μπορεί να ανοίξει ξανά ως σημαντική εκπαιδευτική, πολιτιστική και ψυχαγωγική εγκατάσταση και είμαστε ικανοποιημένοι που οι εξωτερικοί μας χώροι θα είναι ξανά διαθέσιμοι για όμορφες εμπειρίες με ζώα, τοπική αναψυχή και άσκηση από την επόμενη Δευτέρα στον καθαρό αέρα“.

Το άνοιγμα ισχύει εφ’ όσον δείκτης επίπτωσης 7 ημερών στο Μόναχο παραμένει σταθερά κάτω από 100.

Αυτοί οι κανονισμοί θα ισχύουν στο Hellabrunn Zoo

 • Τα σπίτια των ζώων θα παραμείνουν κλειστά για τους επισκέπτες.
 • Όλες οι εγκαταστάσεις εστίασης θα είναι επίσης κλειστές. Το άνοιγμά τους βασίζεται στις σχετικές διατάξεις του διατάγματος για μέτρα προστασίας των λοιμώξεων.
 • Η συνάντηση σε συγκεκριμένα σημεία του κήπου με τους φροντιστές, το τάισμα των ζώων, κ.λπ. δεν θα πραγματοποιούνται.
 • Απαιτείται μάσκα στις εισόδους και σε μέρη όπου η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων δεν μπορεί να τηρηθεί.
 • Σε γενικές γραμμές, οι συνήθεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ισχύουν επίσης σε ολόκληρο τον ζωολογικό κήπο προκειμένου να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης.
  Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την αγορά εισιτηρίων
 • Πρέπει να κάνετε κράτηση είτε για κανονικό εισιτήριο είτε για το λεγόμενο μηδενικό εισιτήριο σε συνδυασμό με έγκυρο ετήσιο εισιτήριο ή άλλο εισιτήριο που έχει ήδη πληρωθεί.
 • Απαιτείται επίσης μηδενικό εισιτήριο για παιδιά κάτω των 4 ετών, κατόχους δωρεάν εισιτηρίων, άτομα με δελτίο ταυτότητας λόγω σοβαρής αναπηρίας κ.λπ.
 • Υπάρχει ξεχωριστό απόθεμα εισιτηρίων για τους κατόχους ενός έγκυρου ετήσιου εισιτηρίου.
 • Δεν είναι δυνατή η ανανέωση των ετήσιων εισιτηρίων.
 • Όλα τα ετήσια εισιτήρια που ίσχυαν κατά το lockdown θα παραταθούν αυτόματα για την αντίστοιχη ακόλουθη περίοδο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.