Μόναχο: Αριστεροί εξτρεμιστές αναλαμβάνουν την διακοπή ρεύματος

Την Παρασκευή, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε αρκετά καλώδια, 20.000 νοικοκυριά στα ανατολικά του Μονάχου δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες. Το ρεύμα στα τελευταία νοικοκυριά μπόρεσε να επανέλθει το Σάββατο.

Αριστεροί εξτρεμιστές ανέλαβαν τώρα την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα καλώδια τροφοδοσίας στο Ostbahnhof. Ο στόχος ήταν μια συγκεκριμένη εταιρεία – και η δράση σχεδιάστηκε ως αντίδραση στην εκχέρσωση του Forst Kasten. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω επιθέσεις.

Σε μια σχετική σελίδα στο Διαδίκτυο, εμφανίστηκε μια επιστολή στην οποία οι ριζοσπαστικοί αριστεροί ακτιβιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα καλώδια τροφοδοσίας και τη σχετική διακοπή ρεύματος στο Μόναχο την προηγούμενη Παρασκευή.

“Στις 21 Μαΐου 2021 επιτεθήκαμε στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και οπτικών ινών των δημοτικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στα ανατολικά του Μονάχου.

Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της δράσης ήταν η εταιρεία εξοπλισμού Rhode & Schwarz στο Ostbahnhof του Μονάχου, την οποία ευτυχώς καταφέραμε να απενεργοποιήσουμε για τουλάχιστον 24 ώρες”, έγραψαν άγνωστοι στη σελίδα Indymedia.

Η Rohde & Schwarz είναι μια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών με έδρα το Werksviertel. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία προσφέρει επίσης τεχνολογία επικοινωνίας για ένοπλες δυνάμεις και αρχές και εξοπλίζει τις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα με ασφαλείς υποδομές και προϊόντα Διαδικτύου για την προστασία της μετάδοσης δεδομένων, συσκευών και εφαρμογών. Ο στρατός έχει ήδη αγοράσει από την Rohde & Schwarz.

Στην επιστολή, οι δράστες έθεσαν επίσης τη δράση πολιτικά σε σχέση με την πρόσφατα αποφασισθείσα εκχέρσωση του Forst Kasten. “Είναι η απάντησή μας στην αξιολύπητη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου”. Οι πολιτικοί ηγέτες δεν τους άκουσαν όταν έπρεπε.

Ο Ingo Blechschmit, εκπρόσωπος των ακτιβιστών από το Forst Kasten, αποστασιοποιήθηκε από την εμπρηστική επίθεση: “Η συμβολική γλώσσα που χρησιμοποιείται από εμάς φοιτητές και επαγγελματίες που καταλαμβάνουμε το Forst Kasten είναι δεντρόσπιτα.

Θέλουμε το δάσος ως ειρηνικό μέρος και εναντιωνόμαστε στην εκχέρσωσή του. Το γεγονός ότι η διακοπή ρεύματος έχει τυχόν σχέση με το Forst Kasten είναι νέο για εμάς. Η δράση μας περιορίζεται στην ειρηνική πολιτική ανυπακοή”.

Οι συγγραφείς της εν λόγω επιστολής ανακοίνωσαν επίσης περαιτέρω επιθέσεις: “Οι δημοτικές επιχειρήσεις του Μονάχου συνεχίζουν να λειτουργούν σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα στο Bogenhausen και τον πυρηνικό αντιδραστήρα Isar 2. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα στις υποδομές τους στο μέλλον”.

Η αστυνομία του Μονάχου γνωρίζει για την επιστολή, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος κατόπιν αιτήματος. “Αυτό είναι γνωστό και μέρος της έρευνάς μας”. Αλλά δεν θέλησε να πει περισσότερα γι’ αυτό για ευνόητους λόγους. Η κρατική ασφάλεια έχει αναλάβει τις έρευνες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.