Μόναχο: Η Deutsche Bahn επενδύει 500εκ € για την αναβάθμιση σταθμού

Σε όλη τη Γερμανία, η Deutsche Bahn επεκτείνει τις υποδομές της – και το Μόναχο αποκτά κάτι τέτοιο, στο σταθμό Pasing. Με περίπου 100.000 επιβάτες καθημερινά και 1.000 στάσεις τρένων στις περιφερειακές, υπεραστικές και τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες, είναι ένας από τους σημαντικότερους σιδηροδρομικούς κόμβους της Βαυαρίας.

Γιατί καθυστερούν πολλά δρομολόγια τρένων στη Γερμανία;

Οι ανακαινίσεις και οι επεκτάσεις αποσκοπούν στην αύξηση της χωρητικότητας της σιδηροδρομικής κίνησης και στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ακρίβειας, για παράδειγμα μέσω πρόσθετων στάσεων και επιλογών μετακίνησης.

Πλατφόρμα χωρίς εμπόδια στο σταθμό Pasing

Για το σκοπό αυτό, θα κατασκευαστεί μια νέα πλατφόρμα χωρίς εμπόδια έως το 2027. Στο μέλλον, τα τρένα από το Άουγκσμπουργκ θα σταματούν εδώ. Θα κατασκευαστεί ένα φράγμα θορύβου μήκους 1.300 μέτρων για τους κατοίκους.

Η σημερινή νότια πλατφόρμα θα επεκταθεί σε μια κεντρική πλατφόρμα χωρίς εμπόδια με δύο γραμμές. Μέχρι τώρα, μόνο το S20 σταματούσε εδώ, αλλά στο μέλλον θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και τα περιφερειακά τρένα από το Fürstenfeldbruck.

Αυτό θα συμπληρωθεί από μια μεγάλη ανακατασκευή των γραμμών στα δυτικά του σταθμού – το πιο εκτεταμένο έργο. Αυτό θα επιτρέψει πρόσθετη κυκλοφορία από τα δυτικά, από όπου έρχονται οι γραμμές S-Bahn S4, S6 και S8, καθώς και τρένα από το Allgäu και το Werdenfelser Land.

Μέχρι τώρα, συχνά πρέπει να περιμένουν σε κόκκινο φανάρι στο λεγόμενο Westkopf.

Με γέφυρες, υπερβάσεις και μετρό, τα τρένα θα πρέπει να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από το σταθμό πιο γρήγορα χωρίς κόκκινα φανάρια. Το έργο αυτό έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης