Μόναχο: Διαμάχη δήμου-κυβέρνησης για τα τέλη φύλαξης νηπιαγωγείων

Πρέπει να πληρώσουν οι γονείς τα τέλη φύλαξης για τα παιδιά τους που δεν επισκέφθηκαν παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία; Όχι, αποφάσισε η βαυαρική κυβέρνηση.

Τώρα προκύπτει το ερώτημα του ποιος πρέπει να αναλάβει την επιστροφή χρημάτων.

Μόναχο φύλαξη νηπιαγωγείων – Οι γονείς που δεν κάνουν χρήση της φροντίδας έκτακτης ανάγκης σε κέντρα φύλαξης παιδιών ή τα χρησιμοποιούν μόνο για λίγες μέρες, δεν χρειάζεται να πληρώσουν τίποτα.

Η βαυαρική κυβέρνηση το αποφάσισε αυτό την Τρίτη. Έτσι έγινε και κατά το πρώτο lockdown.

Αυτό που είναι νέο, ωστόσο, το ότι στους γονείς θα επιστρέφονται τα τέλη παιδικής μέριμνας, ακόμη και αν τα παιδιά τους βρίσκονταν σε επείγουσα φροντίδα για πέντε ημέρες το μήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει τώρα μια διαφωνία σχετικά με το κόστος. Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, τα τέλη δεν καταβάλλονται 100% από το κρατίδιο.

Οι δήμοι πρέπει να συνεισφέρουν το 30% των δαπανών. Και αυτό ακριβώς το γεγονός προκαλεί διαμάχες.

Η δήμαρχος του Μονάχου κα. Verena Dietl (SPD) επέκρινε τη στάση του κρατιδίου της Βαυαρίας με επιστολή.

Είναι αυτονόητο ότι είναι δίκαιο, εάν οι γονείς των οποίων τα παιδιά δεν πήγαν σε παιδικό σταθμό κατά τη διάρκεια του lockdown, να μην χρειάζεται να πληρώσουν τα τέλη, δήλωσε η Dietl.

“Αλλά δεν έχω απολύτως καμία κατανόηση για το γεγονός ότι η Βαυαρία αναγκάζει τους δήμους να το συγχρηματοδοτήσουν αυτό”, λέει η δήμαρχος. Η χρηματοδότηση είναι κρατικό καθήκον για την φύλαξη των νηπιαγωγείων στο Μόναχο.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.