Μόναχο: Διαμαρτυρία για απαγόρευση στις μπυραρίες

Πριν από λίγες ημέρες, οι εστιάτορες της Βαυαρίας έλαβαν άσχημα νέα: Απαγορεύονται τα διαχωριστικά πλεξιγκλάς στα υπαίθρια εστιατόρια!

Αυτό θα σήμαινε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ακόμη λιγότερα τραπέζια, διότι τα διαχωριστικά τούς είχαν προηγουμένως επιτρέψει να παρακάμψουν την ελάχιστη απόσταση του 1,50 μέτρου.

Σύμφωνα με το γραφείο διοίκησης του Μονάχου, το οποίο θα ήταν υπεύθυνο για την εφαρμογή της απαγόρευσης, ένας λόγος γι’ αυτό είναι ο εξής:

“Εάν τα διαχωριστικά οδηγήσουν στο να έρθουν τα τραπέζια πιο κοντά μεταξύ τους, περισσότεροι άνθρωποι θα είναι έξω από ό,τι εάν θα έπρεπε να τηρηθεί με συνέπεια η προβλεπόμενη απόσταση”.

Και αυτό με τη σειρά του θα οδηγούσε “σε περισσότερες καταστάσεις στις οποίες η ελάχιστη απόσταση επίσης δε θα τηρείτο”.

Η διαμαρτυρία των εστιατόρων ήταν μεγάλη: “Κάπου φτάνει. Η επιχείρηση αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτως ή άλλως κερδοφόρα – αλλά αν έχουμε και λιγότερα τραπέζια, τότε πολλοί θα κλείσουν”, δήλωσε ο Gregor Lemke, εκπρόσωπος των εστιατόρων του κέντρου της πόλης.

Όπως, ωστόσο, δήλωσε ο Frank-Ulrich John από την Ένωση Ξενοδόχων και Εστιατόρων της Βαυαρίας δεν θα γίνει κάτι τέτοιο:

“Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο αμέσως μετά την ειδοποίηση – και λάβαμε το μήνυμα σήμερα ότι η απαγόρευση δεν θα έρθει τελικά. Είμαστε πολύ ανακουφισμένοι!”

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.