Μόναχο: Δώρο καφέ αν κάνετε 15 χιλιόμετρα με το ποδήλατο

Αν ζείτε στο Laim, σύντομα θα μπορείτε να κερδίζετε έναν μικρό καφέ, πηγαίνοντας με το ποδήλατο στο κέντρο της πόλης και επιστρέφοντας – αρκεί να το κάνετε με το ποδήλατο.

Μπόνους με πρότυπο το Wiesbaden;

Το Κόμμα των Πρασίνων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου θέλει η πόλη να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα πριμοδότησης της ποδηλασίας.

Το Wiesbaden έχει ήδη ένα. Εκεί, οι ποδηλάτες μπορούν να καταγράφουν τις ποδηλατικές τους διαδρομές με τη βοήθεια μιας εφαρμογής που έχει αναπτύξει η Deutsche Bahn.

Αεροδρόμιο Βόλου: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια από τη Γερμανία

Για κάθε 15 χιλιόμετρα που διανύουν με το ποδήλατο, λαμβάνουν έναν εσπρέσο σε ένα συνεργαζόμενο κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Αυτό θα ήταν για παράδειγμα μια βόλτα στο Laim και πίσω με ποδήλατο.

Για ένα μπουκάλι χυμό μήλου, χρειάζονται 30 χιλιόμετρα στο Wiesbaden. Για το Μόναχο, αυτό σημαίνει τρεις φορές από το Pasing στην Marienplatz.

Στο Μόναχο, οι Πράσινοι θέλουν αυτό να εφαρμόζεται για εστιατόρια, τα καταστήματα λιανικής πώλησης και τα πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης.

Η ποδηλασία στο κέντρο του Μονάχου πρέπει να γίνει πιο ελκυστική

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο Julia Post, αυτό θα “παρέχει κίνητρα για να δοκιμάσετε νέες συνήθειες”. Επιπλέον, το πρόγραμμα μπόνους θα μπορούσε επίσης να καταστήσει πιο ελκυστικό το να πηγαίνει κανείς με το ποδήλατο στο κέντρο της πόλης αντί να παραγγέλνει μέσω διαδικτύου.

Εκτός από αυτό το πρόγραμμα μπόνους για τα ποδήλατα, οι Πράσινοι ζητούν επίσης έναν οικολογικότερο σχεδιασμό του κέντρου της πόλης.

Το σύνολο της παλιάς πόλης είναι επιρρεπές στις υψηλές θερμοκρασίες και στη συσσώρευση θερμότητας λόγω των πολλών πέτρινων κτιρίων.

Η εισαγωγή περισσότερων φυτών και νερού σε αυτή τη γωνιά της πόλης θα ήταν επίσης καλή για το κλίμα της πόλης.

Για τους κατοίκους του Μονάχου, οι πηγές νερού θα πρέπει να έχουν και ένα άλλο όφελος: Θα πρέπει να μπορούν να πίνουν από αυτές εν μέρει, επειδή οι Πράσινοι θέλουν επίσης να εγκαταστήσουν περισσότερες βρύσες. Σύμφωνα με την Julia Post, αυτό θα ήταν μια “διπλή συμβολή στην ανακούφιση των κυμάτων καύσωνα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.