Μόναχο: Εξαντλήθηκαν όλα τα ραντεβού εμβολιασμού AstraZeneca

Εθελοντικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60 στο Μόναχο: Εξαντλήθηκαν όλα τα ραντεβού με το AstraZeneca.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Εμβολιασμός για όλους άνω των 60» του δήμου του Μονάχου, άνθρωποι άνω των 60 έχουν ήδη καταφέρει να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό. Όλα τα ραντεβού εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

AstraZeneca για (σχεδόν) όλους

Ως μέρος μιας ειδικής εκστρατείας την περασμένη Παρασκευή, χαλάρωσαν τα όρια ηλικίας για εμβολιασμούς με το AstraZeneca. Περίπου 6.000 ραντεβού εμβολιασμού στην κλινική ISAR του Μονάχου δόθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε άτομα άνω των 60 ετών που διαμένουν στο Μόναχο.

Ο λόγος για την εκστρατεία;

Περισσότερες από 6.000 δόσεις δεν μπορούσαν πλέον να χορηγηθούν στο κέντρο εμβολιασμού του Riem μετά τον τερματισμό των αρχικών εμβολιασμών με το AstraZeneca στις 19 Απριλίου μετά από οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Η δημοτικότητα ενός εθελοντικού εμβολιασμού με το εμβόλιο ήταν μεγάλη, ωστόσο, οι πρώτες έξι ημέρες της εκστρατείας εμβολιασμού ήταν ήδη πλήρεις την Παρασκευή το απόγευμα, λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξη της εγγραφής.

Οι υπόλοιπες ημερομηνίες εμβολιασμού για τις δύο τελευταίες ημέρες της εκστρατείας διατέθηκαν μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.

Η καμπάνια «Εμβολιασμός για όλους άνω των 60» ξεκίνησε το Σάββατο, 24 Απριλίου και θα ισχύει έως το Σάββατο, 1 Μαΐου.

Για την υπεύθυνη υγείας Beatrix Zurek, αυτό εκφράζει τη «μεγάλη προθυμία για εμβολιασμό» των κατοίκων του Μονάχου: «Το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε ακόμη να εμβολιάσουμε περισσότερα άτομα οφείλεται αποκλειστικά στην περιορισμένη ποσότητα εμβολίων».

Ευελπιστεί ότι θα δοθούν σύντομα περισσότερες δόσεις εμβολίου. Αλλά: «Μόνο στο κέντρο εμβολιασμού του Riem μπορούμε να εμβολιάζουμε έως και 7.000 άτομα κάθε μέρα, καθώς και στους οικογενειακούς ιατρούς».

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.