Μόναχο: Εκστρατεία εμβολιασμού εάν μείνει το AstraZeneca

Εκστρατεία εμβολιασμού με το συστατικό της Astrazeneca και στο Μόναχο, εφόσον απομείνει εμβόλιο

Ωστόσο, οι δόσεις θα πρέπει να διανέμονται μόνο εάν υπάρχει αρκετό υπόλοιπο του εμβολίου. Η πόλη πρέπει ακόμη να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες.

Το τηλεφωνικό σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας, επειδή 155.000 άτομα κάλεσαν το περιφερειακό γραφείο του Άουγκσμπουργκ μέσα σε μια ώρα, όταν ήταν σαφές ότι θα πρόκειται να γίνει εκστρατεία εμβολιασμού με το συστατικό της AstraZeneca.

Οι τηλεφωνικές γραμμές στο Μόναχο θα μπορούσαν επίσης να φτάσουν τα όριά τους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Επειδή εάν απομείνει κάτι από το εμβόλιο AstraZeneca, πρόκειται να γίνει τέτοια ενέργεια και στο Μόναχο. Αυτό ανακοινώθηκε από το τμήμα υγείας σε απάντηση ενός αιτήματος της γερμανικής εφημερίδας AZ.

Πολλοί δήμοι από την Άνω Φραγκονία έως το Άνω Παλατινάτο θα πραγματοποιήσουν εκστρατείες εμβολιασμού αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος είναι ότι από τη Δευτέρα το AstraZeneca θα χρησιμοποιείται μόνο σε ιατρεία και όχι πλέον σε κέντρα εμβολιασμού.

Μια τέτοια ενέργεια δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη στο Μόναχο. Για να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το AstraZeneca, οι δυνατότητες στο κέντρο εμβολιασμού έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Εάν διατίθεται άλλο εμβόλιο, θα εμβολιαστεί ως μέρος μιας ειδικής εκστρατείας.

Το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια και ποιος μπορεί να εγγραφεί για αυτήν δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Το CSU ζήτησε από την πόλη την Παρασκευή να πραγματοποιήσει εκστρατεία εμβολιασμού για άτομα άνω των 60 ετών το σαββατοκύριακο, όπως το Passau ή το Bayreuth.

“Το Μόναχο πρέπει να ακολουθήσει το καλό παράδειγμα και να μην χάνει χρόνο”, λέει ο Hans Theiss του CSU, ο οποίος εργάζεται ως γιατρός.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία σε άλλες πόλεις, η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας SPD, Anne Hübner, υποστηρίζει επίσης αυτήν την ιδέα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.