Μόναχο: Έπεσε μετά από πολύ καιρό κάτω από το 100 ο δείκτης

Ο δείκτης επίπτωσης του Μονάχου έπεσε σήμερα κάτω από το 100. Εάν η τιμή παραμείνει κάτω από αυτό το όριο για πέντε ημέρες, σύντομα θα επιτραπεί το άνοιγμα για μπυραρίες και γενικά εξωτερικούς χώρους εστίασης. Παρ’ όλη τη χαρά, οι πολιτικοί προειδοποιούν να μην είναι απερίσκεπτοι οι πολίτες.

Ο Wolfgang Schäuble, επικεφαλής της ομάδας κρίσης του Μονάχου κατά την πανδημία, κατάφερε τελικά να ανακοινώσει κάτι που δεν είχε συνηθίσει πρόσφατα: «Συμβαίνουν και καλά πράγματα», δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου.

Ο δείκτης επίπτωσης στο Μόναχο είχε μόλις πέσει κάτω από το όριο των 100 την ημέρα της έκθεσής του για τη πανδημία στη Γενική Συνέλευση, δηλαδή στο 99!

Μια ματιά σε άτομα άνω των 80 επιβεβαιώνει: Ο εμβολιασμός βοηθά, ο αριθμός των ασθενειών μειώνεται πάρα πολύ σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Ωστόσο, ο Schäuble και οι πολιτικοί της πόλης προέτρεψαν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Δεν είναι γνωστό ακριβώς γιατί ο δείκτης έπεσε τόσο γρήγορα τις τελευταίες ημέρες. Τη Δευτέρα η πόλη ανέφερε δείκτη της τάξεως του 126,4, την Τρίτη 112,4 – και την Τετάρτη 99.

Για πέντε συνεχόμενες ημέρες, ο δείκτης πρέπει τώρα να παραμείνει κάτω από το 100, εξήγησε ο Schäuble, έτσι ώστε να προκύπτει η «σταθερότητα» που απαιτείται για περαιτέρω χαλάρωση μέτρων.

Στη συνέχεια, την μεθεπόμενη μέρα – σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν η ερχόμενη Τρίτη – θα ακολουθούσε στην καλύτερη των περιπτώσεων άνοιγμα υπαίθριας εστίασης, επιστροφή μαθητών σε εκ περιτροπή διδασκαλία και εν μέρει διά ζώσης διδασκαλία και αγορές χωρίς “Click & Collect” ή “Click & Meet”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.