Μόναχο: Γιατρός επικρίνει την αναστολή εμβολιασμού με το AstraZeneca

Ο υπεύθυνος πανδημίας του Klinikum rechts der Isar του Πολυτεχνείου του Μονάχου, Christoph Spinner, θεωρεί κρίσιμη την αναστολή εμβολιασμού με το προϊόν της AstraZeneca. Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα.

Ο γιατρός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου σχετικά με το εάν ο εμβολιασμός έπρεπε να ανασταλεί: “Το AstraZeneca είναι το δεύτερο πιο σημαντικό εμβόλιο για εμάς.”

Ο αριθμός των επτά περιστατικών θρόμβωσης σε 1,6 εκατομμύρια εμβολιασμούς στη Γερμανία, που ανέφερε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας κ. Jens Spahn, είναι πολύ χαμηλός.

“Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια”, λέει ο Spinner. Και: “Επί του παρόντος εμβολιάζουμε άτομα με προηγούμενες ασθένειες”.

Μερικοί από αυτούς τους ασθενείς θα είχαν αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολής από την αρχή.

“Τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού υπερτερούν των παραπάνω”, τονίζει ο γιατρός, τον οποίο επιβεβαιώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA σε μια τρέχουσα δήλωση.

“Επιπλέον, μια σοβαρή ασθένεια με Covid 19 μπορεί επίσης να προκαλέσει θρομβοεμβολή – για αυτόν τον λόγο και μόνο, ένας εμβολιασμός έχει απόλυτο νόημα” είπε ο γιατρός επικρίνοντας την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη Γερμανία

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.