Μόναχο: Η απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2 στα MMM ενισχύθηκε και πάλι

Στο Μόναχο η απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2 στις δημόσιες συγκοινωνίες έγινε πιο αυστηρή. Τι πρέπει να προσέξουν τώρα οι επιβάτες λεωφορείων, τρένων και τραμ.

Από τις 18 Ιανουαρίου, ισχύει μια αυστηρότερη υποχρέωση χρήσης μάσκας στη Βαυαρία – εκτός από το εμπόριο, οι δημόσιες συγκοινωνίες επηρεάζονται επίσης.

Όποιος πάει για ψώνια ή χρησιμοποιεί δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να φορά μάσκα FFP2 ή μάσκα με παρόμοιο προστατευτικό αποτέλεσμα.

Τώρα το Υπουργείο Υγείας κατέστησε την απαίτηση χρήσης μάσκας αυστηρότερη: Κατά συνέπεια, οι μάσκες με βαλβίδα θα απαγορευθούν από την επόμενη Δευτέρα (8 Φεβρουαρίου).

“Δεν προσφέρουν επαρκή προστασία, καθώς τα αερολύματα διεισδύουν προς τα έξω”, δήλωσε η MVG. Ωστόσο, σύμφωνα με την MVG, πολύ λίγοι επιβάτες χρησιμοποιούν τέτοια μάσκα με βαλβίδα.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η MVG αποτίμησε την απαίτηση χρήσης μάσκας – και δήλωσε ικανοποιημένη: Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, “πάνω από το 90 τοις εκατό” των επιβατών συμμορφώθηκε με την απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2.

Ωστόσο, από τις 25 Ιανουαρίου, ενδέχεται να επιβληθούν πρόστιμα έως 250 ευρώ για παραβάσεις. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν χωρίς μάσκα FFP2 πρέπει να εγκαταλείψουν το όχημα ή το σιδηροδρομικό σταθμό.

Επιπλέον, η MVG συμβουλεύει ότι οι χρήστες των δημόσιων συγκοινωνιών πρέπει – εάν είναι δυνατόν – να μην μιλούν και να τηλεφωνούν.

Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη μείωση των εκπομπών αερολύματος στο ελάχιστο. Ο επικεφαλής της MVG Info Wortmann είχε προηγουμένως εκφραστεί υπέρ της απαγόρευσης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα

Οι ισχύοντες κανόνες της πανδημίας οδηγούν επίσης σε αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα. Όπως ανακοίνωσε η MVG πριν από λίγες εβδομάδες, υπήρξαν αλλαγές στις νυχτερινές γραμμές MVG για τραμ και λεωφορεία από τις 18 Δεκεμβρίου, λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης. Εφαρμόστηκαν επίσης αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα για το U-Bahn εδώ και μερικές ημέρες.

Το χρονοδιάγραμμα για το U-Bahn έγινε ενιαίο: Αυτό σημαίνει ότι τα δρομολόγια σταματούν περίπου στις 1.30 π.μ. καθημερινά.

Η εκτεταμένη λειτουργία την Παρασκευή και το Σάββατο βράδυ (έως τις 2.30 π.μ.) αναστέλλεται προσωρινά.

Από τις 18 Δεκεμβρίου, τα νυχτερινά τραμ και τα λεωφορεία λειτουργούν κάθε βράδυ σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κυριακής έως της Πέμπτης.

Οι συνήθεις αυξήσεις συχνότητας των δρομολογίων τις νύχτες από Παρασκευή έως Σάββατο και από Σάββατο έως Κυριακή παραλείπονται.

Η MVG συνεχίζει να εγγυάται μια βασική βραδινή προσφορά για όλους τους κατοίκους του Μονάχου, οι οποίοι, για παράδειγμα, πρέπει να φτάσουν στους χώρους εργασίας τους μεταξύ 1.30 π.μ. και 4.30 π.μ. ή να πάνε σπίτι τους. “Η εξέλιξη της ζήτησης επιβατών στην κυκλοφορία το βράδυ θα συνεχίσει να παρακολουθείται”, ανακοίνωσε η MVG τη Δευτέρα.

Επιπλέον, η MVG επισημαίνει ότι μπορεί να αναμένεται αυξημένος αριθμός επιβατών κατά τις ώρες αιχμής. Υπάρχουν περισσότεροι επιβάτες στα τρένα, ειδικά μεταξύ 6:30 π.μ. και 9:00 π.μ. και 3:00 μ.μ. έως 6:30 μ.μ.

Εάν μπορείτε, να κυκλοφορείτε άλλες ώρες και σε κάθε περίπτωση να τηρείτε τους κανόνες απόστασης όσο καλύτερα γίνεται.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.