Μόναχο: Η Bosch εξετάζει το κλείσιμο του εργοστασίου της

“Στο εργοστάσιο του Μονάχου, αντιπροσωπεύουμε την οικογενειακή συντροφικότητα, τις μικρές αποστάσεις και τις λιτές δομές”, γράφει ο προμηθευτής αυτοκινήτων Bosch στην ιστοσελίδα του.

Αλλά η οικογένεια στην Truderinger Strasse θα μπορούσε σύντομα να διαλυθεί. Η Bosch εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει το εργοστάσιο στο Μόναχο και να μεταφέρει την παραγωγή.

Δυνατή η μετεγκατάσταση της παραγωγής

Συζητήσεις “διεξάγονται επί του παρόντος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με το μέλλον του εργοστασίου”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας το Σάββατο. Εξετάζονται διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους μετεγκατάστασης της παραγωγής.

Εκπρόσωπος εξήγησε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία απομακρύνεται σήμερα από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης προς την ηλεκτρική κίνηση. Αυτό οδηγεί σε “σημαντικές πλεονάζουσες χωρητικότητες και, συνεπώς, σε μεγάλη ανάγκη προσαρμογής”.

Στο Berg am Laim για 40 χρόνια

Η Bosch βρίσκεται στο Berg am Laim εδώ και 40 χρόνια, όπου κατασκευάζει ηλεκτρικές αντλίες καυσίμου καθώς και βαλβίδες ψεκασμού για το εμπόριο ανταλλακτικών και για την αναγέννηση φίλτρων ντίζελ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 250 συνεργάτες στην τοποθεσία.

Η Bosch είχε ήδη ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 6,1% από το 2019 έως το 2020 σε 71,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.