Μόναχο: Η ετήσια έκθεση 2021 παρουσιάζει την “βιώσιμη πόλη”

Το Μόναχο έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να είναι κλιματικά ουδέτερο έως το 2035. Πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αστικής ανάπτυξης και του πολεοδομικού σχεδιασμού παρουσιάζεται ψηφιακά από την ετήσια έκθεση 2021 «Η βιώσιμη πόλη – αστική ανάπτυξη, ανοιχτός χώρος, προστασία του κλίματος» – λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πώς είναι η βιώσιμη αστική ανάπτυξη; Πώς μπορούν οι αστικές περιοχές να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή; Και γιατί χρειάζονται περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και βιώσιμη κινητικότητα;

Η ετήσια έκθεση του Τμήματος Πολεοδομικών και Κτιριακών Κανονισμών «Βιώσιμη Πόλη – Αστική Ανάπτυξη, Ανοιχτός Χώρος, Κλιματική Προστασία» εξηγεί στρατηγικές και μέτρα για ένα βιώσιμο Μόναχο του αύριο στην Rathausgalerie (αρχικά μόνο ψηφιακά λόγω της πανδημίας).

Η έκθεση δείχνει πώς το Μόναχο ενισχύει τους ανοιχτούς χώρους του, αναδιανέμει τον δημόσιο χώρο και πώς μπορούν να αναπτυχθούν γειτονιές με ουδέτερο κλίμα.

Τρεις εκδηλώσεις, πέντε περίπατοι στην πόλη και ένα εργαστήριο νέων σας προσκαλούν σε διάλογο σχετικά με τη βιώσιμη πόλη. Ψηφιακές περιηγήσεις μέσω της έκθεσης παρουσιάζουν θέματα και έργα.

Τα κλιπ και οι γκαλερί εικόνων δείχνουν εντυπώσεις από την Rathausgalerie. Η έκθεση έχει ήδη δημιουργηθεί εκεί, αλλά προς το παρόν δεν είναι ανοιχτή στο κοινό.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ετήσια έκθεση 2021 θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Το ψηφιακό πρόγραμμα: Συζητήσεις, ξεναγήσεις, εργαστήρια

  • Ψηφιακές βραδινές εκδηλώσεις με την Δημοτική Σύμβουλο Dr. Elisabeth Merk και καλεσμένους, έναρξη στις 6 μ.μ. Ημερομηνίες: 9 και 24 Φεβρουαρίου.
  • Ψηφιακοί περίπατοι στην πόλη: Οι ξεναγήσεις μιας ώρας ξεκινούν στις 4 μ.μ. μέσω Zoom. Η αρχιτέκτονας Claudia Neeser από τους guiding architects συναντά εμπειρογνώμονες που παρουσιάζουν μεμονωμένα έργα από την ετήσια έκθεση. Ημερομηνίες: 29 Ιανουαρίου, 12 Φεβρουαρίου, 26 Φεβρουαρίου, 5 Μαρτίου.
  • Ψηφιακές εκδρομές: Οι εκδρομές μίας ώρας μέσω WebEx ξεκινούν πάντα στις 5 μ.μ. Ημερομηνίες: 2.2., 10.2. 16.2., 23.2., 4.3.
  • Ειδική εκδήλωση για νέους: Σε ένα ψηφιακό εργαστήριο, μαθητές από την 7η έως τη 10η τάξη συνεργάζονται για το θέμα «Βιώσιμη Πόλη» και δείχνουν τις επιθυμίες τους για ανοιχτούς χώρους στην «Πράσινη Πόλη του Μέλλοντος».

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.