Μόναχο – Καλοκαιρινοί δρόμοι: Που θα απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Οι καλοκαιρινοί δρόμοι επιστρέφουν: Αυτοί οι δέκα δρόμοι στο Μόναχο θα γίνουν πεζόδρομοι.

Μόναχο – Και φέτος, θα υπάρχει περισσότερος χώρος για πεζούς και λιγότερος χώρος για αυτοκίνητα στο Μόναχο: Επιστρέφουν οι καλοκαιρινοί δρόμοι!

Για τα αυτοκίνητα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μείνουν εκτός για αρκετές εβδομάδες σε δέκα δρόμους.

Η πόλη δεν εμποδίζει εντελώς τους δρόμους, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να φτάσουν στους υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Σε ορισμένα τμήματα δημιουργεί τέσσερις δρόμους παιχνιδιού όπου κανένα αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να περνά καθόλου κάποιες συγκεκριμένες ώρες.

Και έξι περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας όπου ισχύουν εξαιρέσεις – εξηγεί ο δημοτικός σύμβουλος του SPD (και φαν της ποδηλασίας) Andreas Schuster.

Οι περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας στην παλιά πόλη του Μονάχου είναι: Η Westenriederstrasse μεταξύ Radlsteg και Frauenstrasse, η Kurfürstenstrasse (είτε μεταξύ Georgenstrasse και Rambergstrasse είτε μεταξύ Ramberg), η Apianstrasse Adalbertstraße στο Schwabing-West, η πλατεία Nietzschestra Platz – και η πλατεία Schöttlstrasse μεταξύ Fallstrasse και Leipartstrasse.

Οι δρόμοι παιχνιδιού βρίσκονται στο Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt, στο Holzplatz, στο Kuglerstrasse / Schneckenburgstrasse δίπλα στην παιδική χαρά, κατά μήκος του Südliche Auffahrtsallee και στο Zugspitzplatz.

Οι περιφερειακές επιτροπές είχαν υποβάλει αυτές τις προτάσεις. Το τμήμα κινητικότητας επέλεξε τους δρόμους.

Ο στόχος είναι οι κάτοικοι, ειδικά τα παιδιά και οι νέοι, να έχουν περισσότερο χώρο.

Για να δημιουργήσει μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, το τμήμα οικοδόμησης έχει δημιουργήσει 100 γλάστρες γεμάτες λουλούδια και φοίνικες. Η πόλη θέλει επίσης να δημιουργήσει καθίσματα.

Η Westenriederstrasse και η Südliche Auffahrtsallee ήταν ήδη καλοκαιρινοί δρόμοι το 2020. Αλλά ενώ ο δρόμος στην παλιά πόλη ήταν γεμάτος, το Nymphenburg ήταν συχνά άδειο.

Σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο Gudrun Lux, το γεγονός ότι και οι δύο επιλέχθηκαν εκ νέου είναι επειδή πρόκειται να απελευθερωθούν μόνιμα από την κυκλοφορία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.