Μόναχο: Μία μέρα πριν τα πρώτα ανοίγματα ξεπέρασε το όριο!

Κατά ειρωνικό τρόπο, μια μέρα πριν από τη χαλάρωση των μέτρων, το Μόναχο ξεπερνά το κρίσιμο όριο των 50 – με συνέπειες

Για μέρες, το Μόναχο ήταν κάτω από τη σημαντική οριακή τιμή των 50, τώρα η πόλη ξεπέρασε τον κρίσιμο δείκτη επίπτωσης. Αυτό έχει συνέπειες για τη χαλάρωση που είχε προγραμματιστεί από αύριο.

Μόναχο – Μέχρι και χθες, το Μόναχο ήταν κάτω από τη σημαντική οριακή τιμή των 50. Αυτή η τιμή παίζει σημαντικό ρόλο ενόψει της χαλάρωσης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Markus Söder.

Αλλά τώρα η πρωτεύουσα του κρατιδίου ξεπέρασε αυτήν την τιμή: Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, η επταήμερα επίπτωση στην πόλη είναι τώρα 52,1 (προηγούμενη ημέρα, 48,3), στις περιφέρεις κατά μέσο όρο 48,8.

Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στην κυβερνητική του δήλωση την Παρασκευή ότι η τιμή παίζει καθοριστικό ρόλο στα ανοίγματα. Ο δείκτης επίπτωσης εξακολουθεί να είναι η πιο αξιόπιστη τιμή.

Από τη Δευτέρα (8 Μαρτίου) και με ένα δείκτη κάτω του 50, θα επιτρεπόταν το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, αλλά υπό όρους.

Ανάλογα με τους χώρους πωλήσεων, ένας πελάτης θα επιτρεπόταν ανά 10 ή 20 τετραγωνικά μέτρα. Μουσεία, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι και μνημεία θα επιτρεπόταν επίσης να ανοίξουν. Επιπλέον, θα επιτρέπονταν υπαίθρια αθλήματα χωρίς επαφή με έως και δέκα άτομα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το Μόναχο ξεπέρασε το όριο των 50 σήμερα Κυριακή, ισχύουν αυστηρότεροι κανονισμοί σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων στην πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Το λιανικό εμπόριο επιτρέπεται να ανοίξει, αλλά οι πελάτες πρέπει να κλείσουν πρώτα ραντεβού.

Επιπλέον, μόνο ένας πελάτης επιτρέπεται ανά 40 τετραγωνικά μέτρα. Μουσεία, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι και μνημεία μπορούν μεν ανοίξουν, αλλά απαιτείται επίσης ραντεβού για την επίσκεψή τους.

Τα υπαίθρια αθλήματα χωρίς επαφή είναι επίσης δυνατά, αλλά με το πολύ με πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά.

Η επίπτωση θα παίξει επίσης ρόλο στο τέταρτο βήμα ανοίγματος (από τις 22 Μαρτίου το νωρίτερο). Πρόκειται για αθλήματα (χωρίς επαφή, εσωτερικά), εξωτερική εστίαση, θέατρο, συναυλίες και κινηματογράφους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.