“Μόναχο, Ναύπλιο, Αθήνα” στην Παλιά Πινακοθήκη του Μονάχου

Live-Chat “Μόναχο – Ναύπλιο – Αθήνα” στην Παλιά Πινακοθήκη του Μονάχου

Ο πρίγκιπας Ludwig I ανήκε στους πρώτους υποστηρικτές των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821 – ακριβώς πριν από 200 χρόνια.

Στο τέλος της αιματηρής σύγκρουσης στάθηκε η σύσταση του νέου ελληνικού κράτους, του οποίου ο πρώτος μονάρχης ως αρχηγός κράτους ήρθε από τη Βαυαρία το 1832, ο βασιλιάς Όθωνας, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα μέχρι το 1862.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών δημιουργήθηκαν πολυάριθμοι πίνακες στο Μόναχο που προσέδωσαν καλλιτεχνική έκφραση στον βαυαρικό φιλελληνισμό.

Η ζωντανή συνομιλία σάς επιτρέπει να θαυμάσετε αυτά τα έργα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν εμφανιστεί στο κοινό από τότε που η Neue Pinakothek έκλεισε για ανακαίνιση πριν από δύο χρόνια.

Παρακαλούμε να εγγραφείτε έως τις 23 Μαρτίου, 1 μ.μ., στο email. Στη συνέχεια, θα λάβετε έναν σύνδεσμο πρόσβασης και περισσότερες πληροφορίες.

Επωφεληθείτε από την προσφορά μας για “συχνές συζητήσεις”. Χρειάζεται να εγγραφείτε μόνο μία φορά συμπληρώνοντας τη δήλωση συγκατάθεσής μας και θα λαμβάνετε όλα τα ραντεβού και τους συνδέσμους για όλες τις ζωντανές ομιλίες και τις συζητήσεις λεπτομερώς μία φορά το μήνα.

Μπορείτε να βρείτε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Ημερομηνία εκδήλωσης: 25 Μαρτίου 2021, 6:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ.

Πνευματικά δικαιώματα. www.sammlung.pinakothek.de (CC-BY-SA_BSTGS_WAF353)

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.