Μόναχο: Νέα σχέδια για το Karstadt: Ποιος θα μετακομίσει στο κτίριο;

Το πρώην αθλητικό κατάστημα στο Stachus στο Μόναχο θα ανακαινιστεί έως το 2023/24 – και είναι ένα παράδειγμα αλλαγής στο εσωτερικό των πόλεων.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το Karstadt Sports αποτελούσε μόνιμο σημείο επαφής στο κέντρο της πόλης. Αλλά τον Ιούνιο του περασμένου έτους ανακοινώθηκε ότι η Galeria Karstadt Kaufhof σκοπεύει να κλείσει 20 από τα 30 καταστήματα της αλυσίδας αθλητικών καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Μόναχο.

Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν στις 31 Οκτωβρίου 2020, από τότε το κτίριο στη Neuhauser Strasse 20, το οποίο χτίστηκε γύρω στο 1800, παραμένει άδειο.

Τώρα είναι γνωστό τι θα συμβεί στο ακίνητο στο μέλλον. Η εταιρεία ακινήτων του Μονάχου Accumulata θα ανακατασκευάσει το κτίριο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη Euro Real Estate.

Από έξω, το διατηρητέο ακίνητο θα παραμείνει σχεδόν το ίδιο. Όπως και το δημαρχείο, το κτίριο είναι μέρος του αστικού τοπίου. Αυτό δεν επιτρέπεται να αλλάξει, λέει ο Ralf Peter, Διευθύνων Σύμβουλος της Euro Real Estate.

Περισσότερα όμως πρόκειται να συμβούν στο εσωτερικό: Περίπου 14.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου σχεδόν δεν θα καταληφθούν από καινούριους ενοικιαστές. Αντίθετα, έχει προγραμματιστεί μια “επανατοποθέτηση ως ιδιοκτησία μικτής χρήσης”, η οποία θα δικαιολογήσει την “εξέχουσα θέση” και “θα συμβάλει βιώσιμα στην ελκυστικότητα του κέντρου της πόλης”, λέει ο προϊστάμενος της Accumulata, Markus Diegelmann.

“Πάντα αισθανόμασταν ιδιαίτερα στενά συνδεδεμένοι με το Μόναχο και θα θέλαμε να συνεργαστούμε στενά με τις αρχές για την ανάπτυξη ενός εντελώς νέου, φωτεινού εσωτερικού χώρου που πληροί τα υψηλότερα αρχιτεκτονικά πρότυπα”, λέει ο Ralf Peter.

Συγκεκριμένα: Ποιος ή τι θα μετακομίσει εδώ, “αυτό δεν είναι ακόμη αποφασισμένο”, εξηγεί ένας εκπρόσωπος της Accumulata.

Η εποχή των μεγάλων πολυκαταστημάτων έχει τελειώσει

Ωστόσο, η εποχή των μεγάλων πολυκαταστημάτων έχει τελειώσει. Η κρίση της πανδημίας επιτάχυνε αυτήν την εξέλιξη στο λιανικό εμπόριο στις πόλεις.

Αυτό είναι μια δυσκολία και μια ευκαιρία ταυτόχρονα. Η χρήση ενός τέτοιου καταστήματος λιανικής δεν μπορεί ξαφνικά να μετατραπεί σε γραφεία ή διαμερίσματα. Απαιτούνται σημαντικές αλλαγές τόσο νομικά όσο και διαρθρωτικά.

Ταυτόχρονα, είναι συναρπαστικό να διερευνήσουμε τι χρειάζεται το κέντρο της πόλης, τι χρειάζεται ο αστικός πληθυσμός εδώ, σ

Σύμφωνα με μια έκθεση της “SZ” τον περασμένο Ιούνιο, το Sport Scheck θα μπορούσε ενδεχομένως να μετακομίσει στην ιδιοκτησία Karstadt Sports στο Μόναχο.

Οι χώροι στο Pschorr-Haus στην πεζοδρομημένη ζώνη που θα αδειάσουν θα μπορούσαν να ενοικιαστούν με κερδοφόρο τρόπο. Το περασμένο καλοκαίρι υπήρχαν εικασίες ότι η Apple ενδιαφέρεται.

Ωστόσο, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, ξεκινά η ανακαίνιση του κτιρίου του Karstadt Sports και όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα το 2023/2024.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.