Μόναχο: Ο δείκτης επίπτωσης μειώθηκε και πάλι σύμφωνα με το RKI

Για σήμερα Πέμπτη, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανέφερε έναν ελαφρώς χαμηλότερο δείκτη επίπτωσης. Η τιμή είναι σήμερα στο 98,3.

Από σήμερα, θα υπάρξει ανακούφιση για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και για όσους έχουν αναρρώσει. Αποκτούν „ισοτιμία“ με τους ανθρώπους που έχουν αρνητικά τεστ.

Η χαλάρωση των απαιτήσεων και των απαγορεύσεων, ειδικά στον τομέα των συναντήσεων, των γενικών περιορισμών επαφής, της απαγόρευσης κυκλοφορίας, των υποχρεώσεων καραντίνας και των αθλημάτων εφαρμόζεται στη Βαυαρία για όσους έχουν εμβολιαστεί και αναρρώσει από τις 6 Μαΐου.

Ο κανόνας είναι ότι όσοι έχουν αναρρώσει πρέπει να αποδείξουν τη μόλυνσή τους από την συγκεκριμένη μεταδοτική περίοδο μέσω ενός τεστ PCR. Αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον 28 ημερών και δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα συμπτώματα.

Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θεωρούνται πως έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω του εμβολιασμού τους από 14 ημέρες μετά και τον 2ο εμβολιασμό. Ελλείψει ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, προς το παρόν μπορούν να το αποδείξουν μόνο με το κίτρινο πιστοποιητικό εμβολιασμού τους σε έντυπη μορφή.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.