Μόναχο: Οι περισσότεροι πάσχοντες από Covid αναρρώνουν στο σπίτι

Σχεδόν όλοι οι πάσχοντες από covid στο Μόναχο που μολύνθηκαν ανάρρωσαν από την ασθένειά τους στο σπίτι. Αυτό προκύπτει από μια απάντηση από το τμήμα υγείας σε ένα αίτημα του CSU.

Στα τέλη Ιανουαρίου, περίπου 300 ασθενείς από συνολικά 2.700 μολυσμένα άτομα από Covid στο Μόναχο ανάρρωσαν σε νοσοκομεία, σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το Υπουργείο Υγείας υποθέτει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.400 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον Covid και αναρρώνουν στο σπίτι τους. Αυτό συνιστά περίπου το 90% των ασθενών.

Είτε αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν συμπτώματα από τον Covid ή φροντίζονται από τους οικογενειακούς ιατρούς τους.

Από τα περίπου 1.000 ιατρεία στο Μόναχο, τα περισσότερα προσφέρουν συμβουλές σε περίπτωση λοίμωξης, εξετάσεις και επισκέψεις στο σπίτι, σύμφωνα με το τμήμα υγείας.

Όποιος βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο υπηρεσίας του κοινωνικού τμήματος στον αριθμό 089/23396833.

Εάν κάποιος δεν μπορεί να πάει για ψώνια λόγω καραντίνας, μπορεί να απευθυνθεί στον σύλλογο εθελοντών της πόλης του Μονάχου (Münchner Freiwillige). Οι συναντήσεις με άτομα από τη γειτονιά βοηθούν επίσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.