Μόναχο: Οικόπεδο ελληνικού σχολείου – “Παράλογος” ο σχεδιασμός

Ο δήμος θέλει να κατασκευάσει αίθουσες για τους Έλληνες μαθητές. Η CSU ασκεί έντονη κριτική σε αυτό.

Αυτό που σχεδιάζει η σχολική υπηρεσία για τον χώρο στο Berg am Laim, όπου πριν από λίγο καιρό υπήρχαν ακόμα τα θεμέλια του ελληνικού σχολείου, προσβάλλει την CSU της περιοχής. Ζητά να σταματήσει το έργο και να “επανασχεδιαστεί με τρόπο που να δικαιολογείται από την άποψη της σχολικής και οικονομικής πολιτικής”.

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή αιθουσών για περίπου 500 μαθητές ιδιωτικών ελληνικών σχολείων και την επέκταση του γειτονικού Γυμνασίου Michaeli-Gymnasium.

“Σύμφωνα με το μέλος του σχολικού συμβουλίου του δήμου Florian Kraus (Πράσινοι), το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το 2029”, γράφει ο τοπικός πρόεδρος της CSU και δημοτικός σύμβουλος Fabian Ewald.

Το ακίνητο αποτελεί επίμαχο ζήτημα εδώ και χρόνια

Αυτό σημαίνει ότι 28 χρόνια μετά την αρχική πώληση του χώρου στην Ελληνική Δημοκρατία, η οποία προσβλήθηκε το 2019 από μια τεράστια νομική και πολιτική διαμάχη, οι μαθητές θα εγκατασταθούν εκεί.

Σύμφωνα με τον Stadtschulrat Kraus, ένα Σπίτι για Παιδιά, το οποίο η επιτροπή της περιοχής Berg am Laim επιθυμούσε επειγόντως, δεν μπορεί πλέον να στεγαστεί εκεί.

Οι ελεύθεροι χώροι για παιδικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις είναι ελάχιστοι στο Berg am Laim, όπως και τα δημοτικά κονδύλια. “Η CSU Berg am Laim απαιτεί να σταματήσει το έργο σε αυτή τη μορφή”, δήλωσε ο Ewald.

Η πόλη αναγκάζεται σήμερα να περικόψει τις δικές της δημόσιες υπηρεσίες λόγω της οικονομικής στενότητας και ο χώρος για τις απαραίτητες κοινωνικές υποδομές στην περιοχή δεν επαρκεί πλέον.

Από την άποψη της τοπικού CSU, θα ήταν επομένως “εντελώς παράλογο να χτιστούν νέοι χώροι για την Ελληνική Δημοκρατία επιδοτούμενοι από τα χρήματα των φόρων του Μονάχου”.

Από πλευράς σχολικής πολιτικής, η επέκταση του Γυμνασίου Michaeli-Gymnasium, το οποίο έχει ήδη 1.500 μαθητές, δεν θα είχε νόημα – χρειάζεται επειγόντως ένα νέο γυμνάσιο με διαφορετικό προσανατολισμό. Τότε θα υπήρχε επίσης χώρος και για το Σπίτι για τα Παιδιά.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.