Το Μόναχο προετοιμάζεται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συνέδριο ασφαλείας, τρεις μεγάλες και πολλές μικρές διαδηλώσεις και καρναβάλι. Τι μπορεί να περιμένει το Μόναχο το Σαββατοκύριακο 17-19 Φεβρουαρίου.

Ένα Σαββατοκύριακο όπου υψηλόβαθμοι πολιτικοί, γελωτοποιοί του καρναβαλιού και χιλιάδες διαδηλωτές συναντιούνται είναι σπάνιο φαινόμενο.

Αλλά αυτό ακριβώς είναι το μείγμα για το οποίο προετοιμάζεται το Μόναχο: Στις 17 Φεβρουαρίου 2023 θα ξεκινήσει η 59η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (MSC).

Το διεθνές συνέδριο θα συνοδεύεται από μεγάλες διαδηλώσεις.

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Φέτος, η κατάσταση των συνελεύσεων είναι ήδη “πολύ μεγάλη”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξή του στο t-online.

Ένα δραματικό περιστατικό το 2020 έδειξε ότι οι εκδηλώσεις γύρω από το συνέδριο ασφαλείας ενέχουν κινδύνους.

Εκείνη τη στιγμή, ένας άνδρας περιλούστηκε με βενζίνη στη μέση μιας συγκέντρωσης περίπου 2.000 διαδηλωτών. Ήθελε να βάλει φωτιά στον εαυτό του.

Πρόληψη αυτοκτονίας στο συνέδριο ασφαλείας του 2020

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν τον άνδρα μέσα στο πλήθος κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν και να τον εμποδίσουν την τελευταία στιγμή να κάψει τον εαυτό του.

Ο άνδρας είχε ήδη ρίξει περίπου τρία λίτρα βενζίνης πάνω από το κεφάλι του, με τον αναπτήρα στο χέρι, έτοιμος να αυτοκτονήσει, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας στην “Süddeutsche Zeitung”.

“Είχε σχεδιάσει το θάνατό του”, δήλωσε ένας αστυνομικός σύμφωνα με την έκθεση.

Φέτος, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε υπηρεσία στο MSC και γύρω από αυτό. Η αστυνομία του Μονάχου θα λάβει επίσης υποστήριξη από άλλα ομόσπονδα κρατίδια.

Τα μέλη των “οριζόντιων στοχαστών” αναμένουν επίσης

Η λεγόμενη κατάσταση, ιδίως το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεμονωμένες συγκρούσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή δίπλα στην παραδοσιακά αριστερή διαδήλωση της συμμαχίας κατά του MSC, θα πραγματοποιηθεί μια φιλοουκρανική συγκέντρωση.

Επιπλέον, η δεξιά και εν μέρει φιλορωσική συμμαχία “Το Μόναχο ορθώνει το ανάστημά του”, η οποία οργανώνεται από εκπροσώπους των “πλαγίως σκεπτόμενων”, προσκαλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση.

Η περιφερειακή διοίκηση και η αστυνομία βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η διαδήλωση της συμμαχίας κατά του MSC θα περάσει μπροστά από τη φιλοουκρανική συγκέντρωση στην Odeonsplatz.

Εκτός από τις τρεις μεγάλες διαδηλώσεις, έχουν ανακοινωθεί πολλές μικρότερες συγκεντρώσεις.

Επιπλέον, το καρναβάλι στο Μόναχο αρχίζει το μεσημέρι της Κυριακής με σκηνές στη Marienplatz και το Stachus.

Η πιο δυνατή ημέρα του καρναβαλιού είναι παραδοσιακά η Τρίτη, επιβεβαίωσε η αστυνομία στο t-online.

Το συνέδριο ασφαλείας έχει ήδη τελειώσει μέχρι τότε. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και των διαδηλώσεων, η αστυνομία συμβουλεύει τους κατοίκους του Μονάχου να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και, αν είναι δυνατόν, να μην παρκάρουν στο κέντρο της πόλης.

Επειδή θα υπάρξουν σίγουρα εμπόδια. Εκτός από τις διαδηλώσεις, οι επισκέπτες της MSC θα πρέπει επίσης να συνοδεύονται μέσα στην πόλη.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.