Μόναχο: Σχεδόν τα 3/4 των ποδηλατών δεν αισθάνονται ασφαλείς

Σχεδόν τα 3/4 των ποδηλατών στο Μόναχο το οποίο θέλει πάντα να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής επιτυγχάνει σε έναν τομέα μόνο μέτρια αποτελέσματα – τουλάχιστον όταν μιλάμε για ποδηλασία.

Στη λεγόμενο τεστ κλίματος ποδηλάτων (Fahrradklimatest), τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν τώρα από την Γενική Γερμανική Λέσχη Ποδηλάτων (ADFC), το Μόναχο έλαβε τον βαθμό 3,84 – „επαρκώς“.

Σύμφωνα με την ADFC, το τεστ αυτό είναι η μεγαλύτερη έρευνα σχετικά με την ικανοποίηση των ποδηλατών παγκοσμίως. Αυτή τη φορά ψήφισαν περίπου 230.000 άτομα.

Στο Μόναχο, συμμετείχαν 3.155 πολίτες. Και αξιολόγησαν την πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας λίγο καλύτερα από την προηγούμενη αξιολόγηση του 2018.

Το Μόναχο έλαβε τότε βαθμολογία 3,99 και κατέλαβε την έκτη θέση ανάμεσα σε 14 μεγάλες γερμανικές πόλεις. Τώρα βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τη βελτίωση στο δίκτυο ποδηλασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως ιδιαίτερα θετική.

Υπηρεσίες για Δημάρχους,
Προεκλογική εκστρατεία για Δημάρχους,
Κερδίστε ψηφοφόρους για Δημάρχους,
Υποστήριξη & Στρατηγική για Δημάρχους,
Ιστοσελίδα/Γραφιστικά για Δημάρχους,
Αύξηση ψηφοφόρων για Δημάρχους,
Διαφήμιση/Μάρκετινγκ για Δημάρχους,
Social Media για για Δημάρχους,
SEO για Δημάρχους,
Μάρκετινγκ για Δημάρχους,

Για παράδειγμα, τα έξι μονοπάτια εν μέσω των δρόμων, τα λεγόμενα Pop-up-Radwege, που δημιουργήθηκαν προσωρινά εκτιμήθηκαν από τους λάτρεις του σπορ.

Το 68% αξιολόγησε αυτά τα μονοπάτια ως ένδειξη μεγαλύτερης αποδοχής των ποδηλατών. Στις επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με την ποδηλασία και την πανδημία, το Μόναχο κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο.

Η κυκλοφορία ποδηλάτων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Στην πραγματικότητα, τα ποδήλατα έγιναν όλο και πιο σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το 84% των ερωτηθέντων συμφώνησαν με αυτήν τη δήλωση.

Σύμφωνα με τον Andreas Schön, πρόεδρο της ADFC στο Μόναχο, η κυκλοφορία των ποδηλάτων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό κατά την περίοδο της πανδημίας.

Για τον Andreas Schuster, τον εμπειρογνώμονα ποδηλασίας του SPD στο δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου, αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν ένδειξη ότι η πολιτική της πόλης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μια αισιόδοξη διάθεση μετατρέπεται σε απογοήτευση

Το δημοτικό συμβούλιο θέλει να δώσει προτεραιότητα στους ποδηλάτες και έτσι θα αποφασίσει την Τετάρτη σχετικά με τη μόνιμη διατήρηση των μονοπατιών για ποδηλάτες στους δρόμους (Pop-up-Radwege).

Τον Ιούνιο το δημοτικό συμβούλιο θέλει να συζητήσει σχετικά με ένα δίκτυο προτεραιότητας ποδηλατών.

Η δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατών αποτελεί αίτημα της πρωτοβουλίας πολιτών, την οποία υπέγραψαν 160.000 άτομα το καλοκαίρι του 2019.

Λίγο αργότερα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εφαρμόσει τα μέτρα. Αλλά από την οπτική γωνία του ποδηλατικού συλλόγου, ο δήμος απέχει πολύ από την ολοκλήρωση. Η διάθεση αισιοδοξίας έχει μετατραπεί εν τω μεταξύ σε απογοήτευση.

Ποδηλασία στο Μόναχο: Βαθμός πέντε για την ασφάλεια

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δεν αισθάνονται ασφαλή κατά την ποδηλασία στο Μόναχο.

Περίπου το 90 τοις εκατό επικρίνει το γεγονός ότι οι δρόμοι ποδηλασίας είναι πολύ στενοί και τους βαθμολογούν με πέντε.

Οι ερωτηθέντες βαθμολογούν τον έλεγχο παράνομης στάθμευσης στους δρόμους ποδηλασίας εξίσου κακώς. Υπήρξε επίσης κριτική για την προσφορά μεταφοράς ποδηλάτων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Από την άλλη πλευρά, οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν καλά την προσφορά ενοικίασης ποδηλάτων (βαθμός 2,4) και την ποδηλασία σε πολλούς μονόδρομους προς την αντίθετη κατεύθυνση (βαθμός 2,6) θετικά.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.