Μόναχο: Σταματάει τη δημιουργία περαιτέρω κέντρων εμβολιασμού

Επειδή οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν τώρα να συμπεριλάβουν γιατρούς σε εθνικό επίπεδο στην εκστρατεία εμβολιασμού, η πόλη δεν μπορεί να θέσει σε λειτουργία τα προγραμματισμένα αποκεντρωμένα κέντρα εμβολιασμού.

Αυτό έχει επίσης συνέπειες για το Μόναχο, καθώς η πόλη δεν μπορεί να εφαρμόσει τη δημιουργία τριών επιπλέον κέντρων εμβολιασμού που έχουν ήδη αποφασιστεί και ήδη προετοιμαστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας του Μονάχου, κ. Beatrix Zurek, δήλωσε: “Είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς ως τμήμα υγείας να εφαρμόσουμε σχέδια όταν η στρατηγική εμβολιασμού των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων αλλάζει τόσο γρήγορα και απρόβλεπτα σε αυτό το ζήτημα που είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας”.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η πόλη του Μονάχου θα λαμβάνει περίπου 13.000 δόσεις εμβολίου την ημέρα από τον Απρίλιο.

Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση άρχισε να επεκτείνει την ικανότητα εμβολιασμού στο κέντρο του Εκθεσιακού Κέντρου του Μονάχου σε 6.000 ημερήσιους εμβολιασμούς.

Μάταιη η προετοιμασία για δημιουργία νέων κέντρων εμβολιασμού στο Μόναχο

Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία τριών ακόμη κέντρων εμβολιασμού στο Μόναχο με συνολική χωρητικότητα 7.000 εμβολιασμών την ημέρα.

“Όλα αυτά σύμφωνα με τις δηλώσεις του κρατιδίου της Βαυαρίας ότι τα κέντρα εμβολιασμού αποτελούν ουσιαστικό μέρος της βαυαρικής στρατηγικής εμβολιασμού.

Σήμερα όλοι διαπιστώνουμε την εκπληκτική αλλαγή ότι οι δυνατότητες στα κέντρα εμβολιασμού δεν θα πρέπει να επεκταθούν και ότι η οι εμβολιασμοί πρέπει να πραγματοποιούνται κυρίως από τους οικογενειακούς ιατρούς”, δήλωσε η Zurek.

“Δεν είναι σωστό να αφήνουμε τις πόλεις και τις περιφέρειες να κάνουν βήματα προς τη μία κατεύθυνση και στη συνέχεια από τη μια στιγμή στην άλλη προς την άλλη κατεύθυνση”, σχολίασε η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Anne Hübner στο Twitter.

Έτσι θα παραμείνουμε σε έως και 6.000 εμβολιασμούς καθημερινά στο κέντρο εμβολιασμού του εκθεσιακού κέντρου του Μονάχου.

Ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας κ. Klaus Holetschek είπε στην εφημερίδα Münchner Merkur: “Την αύξηση της δυνατότητας εμβολιασμών στα κέντρα εμβολιασμού που απαιτείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την έχουμε προγραμματίσει ευέλικτα με τους επιτόπου υπεύθυνους στη Βαυαρία. Και σίγουρα θα επωφεληθούμε από αυτό σε περιοχές με μια όχι και τόσο υψηλή πυκνότητα ιατρείων”.

Αλλά είναι επίσης σαφές: “Ειδικά τον Απρίλιο, οι προγραμματισμένες ποσότητες εμβολίου δεν θα σημαίνουν ακόμη ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε κάθε αίτημα εμβολιασμού και στους δύο τομείς”.

Τα κέντρα είναι επί του παρόντος η “ραχοκοκαλιά της στρατηγικής εμβολιασμού”. Παρ’ όλα αυτά, είναι σωστό να συμπεριληφθούν τα ιατρεία στο σύστημα το συντομότερο δυνατό.

Η εκστρατεία εμβολιασμού με τους γιατρούς πρόκειται να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την πόλη, ένα πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά επί του παρόντος με τρία γενικά ιατρεία στο Μόναχο, προκειμένου να προετοιμαστεί για ευρεία ενσωμάτωση και “βελτιστοποίηση διαδικασιών”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.