Μόναχο: Σύγχυση σχετικά με τη χαλάρωση – ανοίγματα από Τετάρτη!

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στο Μόναχο βρίσκεται κάτω από το όριο του 100 για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Αυτό τερματίζει το “φρένο έκτακτης ανάγκης”, αλλά νέα ανοίγματα δεν θα είναι δυνατά μέχρι την Τετάρτη.

Σε προηγούμενη έκδοση του κειμένου της κυβέρνησης αναφέρθηκε ότι τα επόμενα βήματα έναρξης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη. Αυτό δεν ισχύει, τα περαιτέρω βήματα έναρξης στο Μόναχο θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη.

Ο δείκτης στο Μόναχο ήταν 91,2 σήμερα Κυριακή, 9 Μαΐου. Αυτό τερματίζει το φρένο έκτακτης ανάγκης στο Μόναχο: Εκτός από τη χαλάρωση, θα υπάρξουν επίσης ανοίγματα την επόμενη εβδομάδα – μεταξύ άλλων, επιτρέπεται να ανοίξουν εκ νέου μπυραρίες και κινηματογράφοι, αν και υπό αυστηρές συνθήκες.

Ενώ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, οι περιορισμοί επαφής και τα μέτρα στον τομέα της λιανικής θα χαλαρώσουν την Τρίτη, η εξωτερική εστίαση, το θέατρο, οι κινηματογράφοι κλπ. θα ανοίξουν ωστόσο μια μέρα αργότερα, την Τετάρτη, 12 Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Επαρχιακής Διοίκησης (KVR) το απόγευμα της Κυριακής, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε το γενικό διάταγμα του δήμου. Ωστόσο, είχε ήδη προγραμματίσει περαιτέρω βήματα έναρξης για την Τρίτη, αλλά αυτά θα πραγματοποιηθούν τελικά μία μέρα αργότερα!
Σύγχυση σχετικά με το άνοιγμα

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, αυτό προβλέπεται σαφώς: “Ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών μιας περιφέρειας ή πόλης πρέπει να είναι κάτω από 100 για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Στη συνέχεια, προγραμματίζονται δύο ημέρες για την εφαρμογή των αρχικών βημάτων, όπως προσδιορίζεται στο αντίστοιχο γενικό διάταγμα”.

Ο φαινομενικά περίπλοκος κανονισμός αντιμετώπισε κριτική. Ο περιφερειάρχης του Neuburg-Schrobenhausen, Peter von der Grün, επέκρινε έντονα την πρακτική έγκρισης του υπουργείου.

“Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πιστεύει κανείς για τα περαιτέρω βήματα – αυτές οι συνεχείς, βραχυπρόθεσμες αλλαγές είναι ανείπωτες”, δήλωσε.

Η πτωτική τάση ωστόσο – ειδικά τις τελευταίες ημέρες – επιβεβαιώθηκε, ο δείκτης επίπτωσης συνέχισε να πέφτει. Οπότε το Μόναχο θα επιστρέψει σε λίγη κανονικότητα από την επόμενη εβδομάδα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.