Μόναχο: Θέτοντας τον θεμέλιο λίθο για το SAP Garden

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

SAP Garden Μόναχο

Θέτοντας τον θεμέλιο λίθο για το SAP Garden στο Μόναχο. Τα πάντα για τη νέα αθλητική αρένα στο Ολυμπιακό Πάρκο

Νέο γήπεδο στο Μόναχο για παίκτες μπάσκετ EHC Red Bull και FCB

Ο θεμέλιος λίθος έχει πλέον τεθεί: Με το SAP Garden, στο Ολυμπιακό Πάρκο χτίζεται ένας νέος αθλητικός χώρος για αγώνες του EHC München και τους μπασκετμπολίστες της FC Bayern.

Τοποθέτηση θεμέλιου λίθου χωρίς τελετή

Στην τοποθεσία του πρώην ολυμπιακού γηπέδου ποδηλασίας, το SAP Garden θα είναι ένας πολυλειτουργικός αθλητικός χώρος με χωρητικότητα έως και 11.500 θεατών.

Στις 23 Φεβρουαρίου, η Red Bull Stadion München GmbH έθεσε το θεμέλιο λίθο για το SAP Garden στο Olympiapark του Μονάχου.

Λόγω της πανδημίας, χωρίς τελετή με επισκέπτες και επισκέπτες, η πέτρα, η οποία συμπληρώθηκε με ένα κομμάτι πάγου, γεμίστηκε εκ των προτέρων με αντικείμενα από την Red Bull München και τους συνεργάτες FC Bayern München Basketball και SAP.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημιουργείται ένας νέος, μοντέρνος χώρος για το κλαμπ του χόκεϊ επί πάγου Red Bull München και τους οπαδούς του. Η μεγαλύτερη χωρητικότητα θεατών υπόσχεται ακόμη περισσότερη ατμόσφαιρα και ελπίζουμε σε πολλές επιτυχίες”, δήλωσε ο Don Jackson, επικεφαλής προπονητής της EHC Red Bull München, που, μαζί με το FC Bayern Basketball, είναι κύριος χρήστης του SAP Garden στο Μόναχο.

“Το πρόσθετο γήπεδο θα προσφέρει στους θεατές μεγάλη αξία”, δήλωσε ο Marko Pesic, Διευθύνων Σύμβουλος της FC Bayern München Basketball GmbH: “Ταυτόχρονα, φυσικά, ελπίζουμε ότι αυτή η υπερσύγχρονη αίθουσα θα μας βοηθήσει επίσης, όπως FC Bayern Basketball, όσον αφορά την αθλητική μας ανάπτυξη”.

Η Verena Dietl, δήμαρχος της πόλης του Μονάχου, δήλωσε για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου: “Με τη νέα αθλητική αρένα, το EHC Red Bull München και οι παίκτες μπάσκετ της FC Bayern θα έχουν ένα νέο χώρο.

Το συγκρότημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από το κοινό. Το Ολυμπιακό Πάρκο θα αναζωογονηθεί τρομερά για δεκαετίες”.

Νέα αθλητική εγκατάσταση επίσης για δημοφιλή αθλήματα

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την αθλητική εγκατάσταση ξεκίνησαν επίσημα τον Ιανουάριο του 2020.

Η αυστριακή εταιρεία Red Bull χρηματοδοτεί την αίθουσα, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση, όχι μόνο οι επαγγελματίες, αλλά και άλλα δημοφιλή αθλήματα του Μονάχου θα έχουν πλεονεκτήματα από την κομψή πολυλειτουργική αρένα.

Το ευρύ κοινό θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αίθουσα. Στην πόλη του Μονάχου έχουν εγγυηθεί περίπου 8.000 ώρες ετησίως κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να χρησιμοποιήσει δημόσιο τα παγοδρόμια, για παράδειγμα για πατινάζ στον πάγο.

Αυτό α είναι το τελικό SAP Garden

Ο διαγωνισμός αρχιτεκτονικής ανακοινώθηκε το 2017 από την Πόλη του Μονάχου και την Red Bull Stadion München GmbH.

Στο τέλος, επικράτησε η δανική εταιρεία αρχιτεκτονικής 3XN, η γύρω περιοχή έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Latz + Partner.

Η οροφή της νέας αρένας σίγουρα θα είναι ελκυστική, καθώς θα καλυφθεί σχεδόν πλήρως από μία έκταση γκαζόν και, ως εκ τούτου, θα συνδυάζεται τέλεια με το τοπίο του Ολυμπιακού Πάρκου.

Οι εξωτερικοί τοίχοι θα έχουν στρωτή δομή, η περιοχή εισόδου θα αποτελείται πλήρως από τζάμια.

Uli Hoeneß: Μεγάλες προσδοκίες για το SAP Garden

Υπάρχουν μεγάλες ελπίδες που σχετίζονται με το SAP Garden στο Μόναχο- αθλητικά αλλά και αρχιτεκτονικά.

Όταν ανακοινώθηκε ο νικητής του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού τον Φεβρουάριο του 2019, ο τότε πρόεδρος της FC Bayern Uli Hoeneß ενθουσιάστηκε:

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που οι αρχιτέκτονες του νικητήριου σχεδιασμού κατάφεραν να αναλάβουν την εμφάνιση και την αισθητική του ιστορικού Ολυμπιακού Πάρκου.

Η νέα αίθουσα θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια υπερσύγχρονη αρένα όπου θαυμαστές, αθλητές και οι ομάδες μπάσκετ θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους”.

Είναι επίσης αρχιτεκτονικά ελκυστική και ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το Μόναχο.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία και οι αριθμοί για το SAP Garden

  • Περίπου 70.000 m² επιφάνεια
  • Χωρητικότητα: έως 11.500 θέσεις θεατών
  • Χρήση του EHC Red Bull München: όλα τα εντός έδρας παιχνίδια
  • Χρήση του FC Bayern Basketball: τουλάχιστον 15 και το πολύ 40 παιχνίδια ανά σεζόν
  • Τρία παγοδρόμια
  • VIP καθίσματα
  • Έντεκα εξώστες με περίπου 156 θέσεις
  • Καταστήματα σουβερνίρ
  • Αίθουσες γραφείων και συνεδρίων

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.