Το Μόναχο αυξάνει τους οικονομικούς πόρους για Ουκρανούς πρόσφυγες

Προκειμένου να βοηθηθούν καλύτερα οι πρόσφυγες από την Ουκρανία, θα διατεθούν άλλα 12,5 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.

12.000 άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Ουκρανία θα παραμείνουν στο Μόναχο, εκτιμά η κυβέρνηση του κρατιδίου. Προκειμένου να είναι σε θέση να τους παρέχει επαρκή φροντίδα και υποστήριξη, η πόλη αυξάνει τώρα τη χρηματοδότησή της. Τα επόμενα δύο χρόνια θα διατεθούν άλλα 12,5 εκατομμύρια ευρώ.

Εισιτήριο των 9 ευρώ: Πλησιάζει η έναρξη στο Μόναχο

Επί του παρόντος, η πόλη κατασκευάζει αίθουσες για τη φιλοξενία των προσφύγων. Κατασκευάζονται στις οδούς Hachinger-Bach-Straße, Hansastraße, Kronstadter Straße και Gerty-Spies-Straße. Σύμφωνα με την πόλη, οι πρώτοι άνθρωποι φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα στην Kronstadter Straße την Τετάρτη.

Εδώ υπάρχουν 100 κλίνες. Η αίθουσα στην Hansastraße με χωρητικότητα 170 κλινών αναμένεται να καταληφθεί από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Αυτές οι σκηνές, αλλά και οι αίθουσες, στις οποίες εξακολουθούν να κοιμούνται πολλοί Ουκρανοί, πρόκειται να αντικατασταθούν σταδιακά από “πιο κατάλληλους χώρους διαβίωσης”.

Ωστόσο, οι αίθουσες είναι μόνο μια προσωρινή λύση. Ειδικά το χειμώνα, οι αίθουσες αυτές δεν θα αποτελούν επαρκή στέγαση.

Το Infopoint της Caritas στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό θα λάβει επίσης χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ το Πολιτιστικό Κέντρο Gorod θα λάβει 144.000 ευρώ.

Νέο σημείο επαφής για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στο σταθμό Starnberg

Με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU, η πόλη δημιουργεί επίσης ένα νέο σημείο επαφής στο σιδηροδρομικό σταθμό του Starnberg.

Αυτό θα είναι το πρώτο σημείο επαφής μεταξύ των προσφύγων και των βοηθών, καθώς και των αρχών της πόλης. Στο μέλλον θα βρίσκεται εκεί και το σημείο πληροφόρησης της Caritas.

“Πολλοί πρόσφυγες έχουν βιώσει φρικτά πράγματα. Το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι μια ασφαλή και φιλική υποδοχή στην πόλη μας.

Είμαστε ευτυχείς αν το νέο κέντρο αφίξεων στο σταθμό του Starnberg συμβάλλει σε αυτό”, λέει η δημοτική σύμβουλος Alexandra Gaßmann σχετικά με την εφαρμογή της αίτησης.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.