Μονοπάτια περιπέτειας για οικογένειες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Μονοπάτια περιπέτειας για οικογένειες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Ο Μέλας Δρυμός (γερμανικά: Schwarzwald) και η λίμνη Κωνσταντία προσφέρουν άφθονη φύση – και πολλά για να ανακαλύψουν οι οικογένειες. Για παράδειγμα, στα πολυάριθμα μονοπάτια ανακάλυψης της φύσης.

Τα πιο σημαντικά με μια ματιά

  • Kressbronn Farm Trail
  • Δασική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις: Baiersbronn Wood Trail
  • Μονοπάτι αγροτικής περιπέτειας Ottenhöfen
  • Kuhnigundes Kuhle(h)rpfad Lenzkirch-Saig
  • Μικροπεριπέτεια ζώων: μονοπάτι Friedenweiler-Rötenbach

Ανακαλύψτε καραβίδες, χτυπήστε καμπάνες αγελάδων ή απολαύστε φρούτα στον κήπο με τα σνακ: Στα φιλικά προς τις οικογένειες θέρετρα διακοπών στον Μέλανα Δρυμό και στη λίμνη Κωνστάντζας, ποικίλες διαδρομές περιπέτειας προσκαλούν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να εξερευνήσουν με παιχνίδι τη φύση.

1. Μονοπάτι αγροκτήματος Kressbronn

Έχει υπέροχη γεύση! Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να απολαύσουν τον κήπο με τους μεζέδες στην Straußner Halde στο Kressbronn.

Ανάλογα με την εποχή, εκεί ωριμάζουν σμέουρα, μήλα και άλλα φρούτα.

Έχουν επίσης μια υπέροχη θέα: η λίμνη Κωνσταντία βρίσκεται στα πόδια τους και ένα εντυπωσιακό ορεινό τοπίο απλώνεται στην απέναντι όχθη.

Το Naschgarten με την υπέροχη πανοραμική θέα αποτελεί μέρος του Bauernpfad του Kressbronn μήκους δυόμισι χιλιομέτρων.

Κατά μήκος του μονοπατιού φυτρώνουν οπωροφόρα δέντρα, αλλά υπάρχει επίσης ένα χωράφι με λυκίσκο και αμπέλια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Kressbronn είναι ο μοναδικός δήμος της Βυρτεμβέργης στη λίμνη Κωνσταντία όπου καλλιεργείται κρασί.

Οι οικογένειες μαθαίνουν για τη γεωργία κατά μήκος της διαδρομής, μέσω ενημερωτικών πινακίδων ή σε μια ξενάγηση με έναν αγρότη. Υπάρχει εξοπλισμός παιδικής χαράς για τα παιδιά.

Στη συνέχεια, συνιστάται μια παράκαμψη στον λαβύρινθο αραβοσίτου στο Nitzenweiler.

Ο λαβύρινθος είναι επισκέψιμος από τις 8 Ιουλίου. Το δίκτυο μονοπατιών του ελίσσεται ανάμεσα σε 20.000 φυτά αραβοσίτου.

Τις ζεστές ημέρες, η φυσική λίμνη του Kressbronn με τον παιδότοπο, την αμμώδη περιοχή και το μεγάλο γκαζόν ηλιοθεραπείας, όπου τα δέντρα προσφέρουν άφθονη σκιά, αποτελεί έναν ακόμη πόλο έλξης.

Περισσότερες πληροφορίες: kressbronn.de

Μονοπάτια περιπέτειας για οικογένειες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη
Το μονοπάτι αγροκτήματος Kressbronn στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

2. Δασική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις: Baiersbronn Wood Trail

Τι μπορείτε να κάνετε με το ξύλο; Σε ένα υπερμεγέθες ηχητικό παιχνίδι μπορείτε να δοκιμάσετε πόση μουσική υπάρχει σε έναν κορμό δέντρου. Ένα ξύλινο επιστόμιο μεταφέρει μηνύματα.

Ένα μονοπάτι από σανίδες οδηγεί σε ένα χαλί από βρύα και η παιδική χαρά του δάσους είναι γεμάτη από ξύλινο εξοπλισμό.

Το μονοπάτι του δάσους στο Baiersbronn προσφέρει πολλές εκπλήξεις.

Οι οικογένειες δεν έχουν μόνο πολλές ευκαιρίες να παίξουν, αλλά μαθαίνουν και πολλά για το ξύλο ως πρώτη ύλη.

Ενδιάμεσα, ένα λιβάδι σας προσκαλεί να ξεκουραστείτε. Στο κέντρο του μονοπατιού βρίσκεται το “Παλιό σχολείο φύτευσης”, στο οποίο φυτεύεται κάθε χρόνο ένα νέο “Δέντρο της Χρονιάς”.

Το φυλλάδιο “Οικογενειακός και παιδικός οδηγός” παρέχει πληροφορίες για το δασικό μονοπάτι και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Πληροφοριών Πεζοπορίας και στα γραφεία τουριστικών πληροφοριών. Υπάρχει επίσης ένας χάρτης κρυμμένων αντικειμένων με πολλές ιδέες για εκδρομές και ένα πάσο περιπέτειας για παιδιά.

Όσοι σφραγίσουν το διαβατήριο σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία μπορούν να παραλάβουν στο τέλος ένα μικρό δώρο. Ένας από τους σταθμούς σφραγίδων βρίσκεται στο Holzweg.

Περισσότερες πληροφορίες: baiersbronn.de

3. Γυρίστε τον τροχό: Ottenhöfen Agricultural Adventure Trail

Πώς γινόταν στο παρελθόν η επεξεργασία των σιτηρών σε αλεύρι και ψωμί; Πώς εργάζονταν οι άνθρωποι στο λατομείο; Και τι τροφοδοτούσε τους πολλούς ιστορικούς μύλους του χωριού;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντούν δώδεκα θεματικοί πίνακες στο μονοπάτι αγροτικής εμπειρίας Ottenhöfen (LEPO) στην κοιλάδα Achertal.

Το Ottenhöfen είναι γνωστό ως χωριό των μύλων. Όπως ταιριάζει, πρέπει να γυρίσετε μεγάλους τροχούς κατά μήκος της διαδρομής για να αποκαλύψετε το ένα κείμενο μετά το άλλο.

Κάθε τροχός στο κυκλικό μονοπάτι μήκους 8,5 χιλιομέτρων έχει τη δική του θεματική εστίαση και αφηγείται με διασκεδαστικό τρόπο για το πώς ζούσαν και καλλιεργούσαν οι άνθρωποι στην κοιλάδα του Μαύρου Δάσους σε παλαιότερες εποχές.

Το μονοπάτι προσφέρει εντυπωσιακή θέα και τμήματα που οδηγούν μέσα σε καταπράσινα δάση.

Περνάτε δίπλα από τον ποταμό Acher, παλιούς μύλους και αγελάδες που βόσκουν. Αρκετά αγροκτήματα προσφέρουν αναψυκτικά με σταθμούς ποτών.

Στο Blustenhof, το οποίο βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής, μπορείτε να απολαύσετε ακόμη και καφέ και κέικ ή ένα σνακ, αν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Επιπλέον, κατά μήκος της διαδρομής βρίσκονται τρεις χώροι περιπέτειας με θέμα το νερό, το ξύλο και την πέτρα.

Αν δεν σας αρκεί αυτή η ποικιλία, μπορείτε να πάρετε το φύλλο παζλ LEPO και το κόμικ “Οι περιπέτειες του Lepo” από το γραφείο τουριστικών πληροφοριών ή από το περίπτερο στους κήπους των ιαματικών λουτρών πριν από την έναρξη και να λύσετε συναρπαστικές αποστολές κατά μήκος της διαδρομής.

Περισσότερες πληροφορίες: ottenhoefen.de

Μονοπάτια περιπέτειας για οικογένειες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη
Ottenhöfen Agricultural Adventure Trail στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

4. Ηχηρό βουνό των αγελάδων: Kuhnigundes Kuhle(h)rpfad Lenzkirch-Saig

Η πρώτη στάση στο Kuhle(h)rpfad του Kuhnigunde σηματοδοτείται από πολλές καμπάνες που τα παιδιά θα λατρέψουν να τις κάνουν να χτυπήσουν.

Το μονοπάτι περιπέτειας για οικογένειες στην περιοχή Lenzkirch του Saig προσφέρει πολλά διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη γεωργία στον Άνω Μέλα Δρυμό.

Η κυκλική διαδρομή μήκους δύο χιλιομέτρων, η οποία είναι κατάλληλη για πολύ μικρούς περιπατητές και πεζοπόρους, ακόμη και για καροτσάκια, οδηγεί κατά μήκος δασικών μονοπατιών και μέχρι το Kuhberg.

Εκεί θα βρείτε μια μεγάλη παιδική χαρά και πολλά παγκάκια όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα πικνίκ με θέα το Μέλα Δρυμό.

Οι πρακτικοί σταθμοί κάνουν τη διαδρομή ιδιαίτερα διασκεδαστική. Τα παιδιά παίζουν στο δρόμο ένα είδος μπάσκετ του δάσους και πετούν κουκουνάρια σε έναν ψηλό, κοίλο κορμό δέντρου.

Στα κουτιά αφής μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα δέρματα των αγελάδων, των κατσικιών, των αγριογούρουνων και άλλων ζώων.

Σε ένα παιχνίδι με πέταλα, προσπαθούν να εκσφενδονίσουν μια μεγάλη λαστιχένια μπότα ώστε να πέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ξύλινα τουβλάκια.

Πηδούν από το ένα κούτσουρο δέντρου στο άλλο με χαρούμενα άλματα όπως αυτά που βλέπουμε στις αγελάδες στην πρώτη τους βόλτα.

Στη συνέχεια, η φιλική προς την οικογένεια εξωτερική πισίνα στο Lenzkirch προσφέρει δροσιά για νήπια, χώρο παιχνιδιού, αντλία νερού, κάστρο αναρρίχησης και ένα μεγάλο τραμπολίνο.

Περισσότερες πληροφορίες: lenzkirch.de και hochschwarzwald.de

5. Μικροπεριπέτεια ζώων: Ant Trail Friedenweiler-Rötenbach

Το μουρμουρητό του Rötenbach συνοδεύει τις οικογένειες στην περιήγηση μέσα σε ένα καταπράσινο, μαγεμένο φαράγγι.

Το μονοπάτι οδηγεί πάνω από στενές γέφυρες και δίπλα από μικρούς καταρράκτες. Αυτό από μόνο του είναι μια μικρή περιπέτεια και μια ιδιαίτερη απόλαυση τις ζεστές μέρες.

Η Αμίνα το μυρμήγκι κάνει την κυκλική διαδρομή ακόμα πιο ποικίλη για τα παιδιά.

Στο μονοπάτι των μυρμηγκιών στο Friedenweiler-Rötenbach, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της λίμνης Titisee στον Άνω Μέλανα Δρυμό, σας μιλάει για τη ζωή των μικρών ερπετών και σας πηγαίνει ακόμη και σε μια τεράστια πραγματική μυρμηγκοφωλιά.

Κατά μήκος της κυκλικής διαδρομής μήκους σχεδόν πέντε χιλιομέτρων με δέκα σταθμούς, τα παιδιά μπορούν να σκαρφαλώσουν σε αναρριχητικά δέντρα, να παίξουν ένα παιχνίδι μνήμης πεταλούδων και να ισορροπήσουν πάνω σε κορμούς δέντρων.

Η όχθη του ρέματος είναι επίσης μια υδάτινη παιδική χαρά και υπάρχει ακόμη και η πόλη καραβίδων.

Αν έχετε μαζί σας ένα μικρό δίχτυ και έναν μεγεθυντικό φακό ή δανειστείτε ένα ερευνητικό σακίδιο για οικογένειες από ένα από τα κέντρα τουριστικής πληροφόρησης της περιοχής, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα μικρά ζώα.

Η πεζοπορία μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ένα κυνήγι θησαυρού: Πληροφορίες με οδηγίες διατίθενται στο γραφείο τουριστικών πληροφοριών στο δημαρχείο και στο κατάστημα του χωριού Rötenbach.

Περισσότερες πληροφορίες: friedenweiler.de και hochschwarzwald.de

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.