Μουσείο στη Γερμανία αφαιρεί εγκατάσταση για τα δικαιώματα των μυγών

Μουσείο σύγχρονης τέχνης στη Γερμανία αφαιρεί εγκατάσταση του Damien Hirst επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα των μυγών

Μουσείο σύγχρονης τέχνης στην πόλη Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας αφαίρεσε πρόσφατα μία αμφιλεγόμενη καλλιτεχνική εγκατάσταση του διάσημου βρετανού καλλιτέχνη, Damien Hirst, μετά από καταγγελία της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων PETA. Ο λόγος; Τα δικαιώματα των μυγών.

Η αμφιλεγόμενη εγκατάσταση που προκάλεσε την οργή της PETA διαθέτει ένα υπεριώδες φως που σκοτώνει μύγες. Όσο και εάν γενικώς τα ιπτάμενα αυτά έντομα θεωρούνται ενοχλητικά, ο Hirst με το έργο του έχει ανοίξει μία ολόκληρη συζήτηση μεταξύ των ζωόφιλων σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Το έργο παραβιάζει τη νομοθεσία για τα δικαιώματα των ζώων

Η εγκατάσταση, ονόματι «Εκατό Χρόνια (1990)» απομακρύνθηκε πρόσφατα από το Kunstmuseum Wolfsburg. Η PETA υποστηρίζει ότι παραβιάζει τον νόμο περί ευημερίας των ζώων της Γερμανίας, ο οποίος απαγορεύει τη θανάτωση ή τον τραυματισμό ζώων χωρίς σοβαρό λόγο.

Ακόμα δεν έχει καθοριστεί εάν οι μύγες εμπίπτουν στη συγκεκριμένη νομοθεσία, ωστόσο, η απόφαση ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.