Μπάιντεν: Κυρώσεις στη «ρωσική ελίτ» και σε ρωσικές τράπεζες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε σήμερα “την αρχή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”, ανακοινώνοντας οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και νέες παραδόσεις “αμυντικών” όπλων στην Ουκρανία.

Ανακοινώνοντας ότι οι ουκρανικές περιοχές τις οποίες η Ρωσία αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη αφορούν ακόμη και εδάφη που δεν ελέγχονται επί του παρόντος από τους αυτονομιστές, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν “επεξεργάζεται δικαιολογίες για να πάει πολύ πιο μακριά”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

“Αυτό είναι η αρχή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του προς το Έθνος από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε μια “πρώτη δόση” κυρώσεων οι οποίες αναμένεται να αποκόψουν τη Ρωσία από δυτικές χρηματοδοτήσεις και στοχεύουν τις “ρωσικές ελίτ” καθώς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

“Επιβάλλουμε μεγάλες κυρώσεις για το ρωσικό δημόσιο χρέος. Αυτό σημαίνει ότι αποκόπτουμε τη ρωσική κυβέρνηση από τη δυτική χρηματοδότηση”, δήλωσε.

“Έδωσα την άδεια για την αναδιάταξη των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη για να ενισχύσουν τους συμμάχους μας στη Βαλτική, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία”, συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα για εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

“Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Ρωσία είναι αυτή που επιτίθεται, εμείς, επομένως, έχουμε επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε.

“Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, που θα προκαλέσει τεράστια δεινά σε εκατομμύρια ανθρώπους”.

“Θα κρίνουμε τη Ρωσία από τις πράξεις της, όχι από τα λόγια της. Και ό,τι κι αν κάνει η Ρωσία στη συνέχεια, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με ενότητα, σαφήνεια και πεποίθηση.

Ελπίζω ότι η διπλωματική οδός θα παραμείνει ανοιχτή”, τόνισε.

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.