Γερμανία: Μπέρδεψαν αντλίες καυσίμων και κατέστρεψαν κινητήρες

Newsroom

Γερμανία: Μπέρδεψαν αντλίες καυσίμων και κατέστρεψαν κινητήρες

Ένα καταστροφικό μπέρδεμα οδήγησε σε δεκάδες χαλασμένα αυτοκίνητα στο Wehretal στη βόρεια Έσση: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αντλίες καυσίμων σε ένα πρατήριο είχαν γεμίσει λανθασμένα…

Στο πρατήριο καυσίμων στην περιοχή Ράιχενσαχσεν, οι δεξαμενές καυσίμων για ντίζελ και σούπερ είχαν μπερδευτεί, όπως μετέδωσε το HNA.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου είχε μπερδέψει τα καύσιμα ντίζελ και σούπερ και γέμισε λανθασμένα τις αντλίες.

Οι αναφορές για εν μέρει σοβαρές ζημιές στον κινητήρα, ακόμη και ολικές ζημιές, συσσωρεύονται στα τοπικά συνεργεία από το βράδυ της Τρίτης.

Προφανώς, τα οχήματα άρχισαν να βγάζουν καπνούς – οι κινητήρες τραύλιζαν ή δεν ξεκινούσαν καθόλου.

Εκατοντάδες άνθρωποι που επλήγησαν είχαν επίσης προφανώς βάλει λάθος καύσιμο στα αυτοκίνητά τους επί αρκετές ημέρες από τις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την “Tagesschau”, στη συνέχεια ανέφεραν σε μια ομάδα στο Facebook ότι τα οχήματά τους είχαν χαλάσει.

“Προς μεγάλη μας λύπη, πρέπει να δηλώσουμε μετά από εντατική εξέταση ότι η βλάβη από την ανάμιξη στο πρατήριο καυσίμων στο Reichensachsen προκλήθηκε από λάθος του προμηθευτή”, επιβεβαιώνουν τώρα η Honsel Mineralölvertriebs-GmbH και η Kaiser Energie GmbH στο “HNA”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Tagesschau”, οι πληγέντες μπορούν να επικοινωνήσουν με το πρατήριο καυσίμων και να συμπληρώσουν ένα σημείωμα.

Εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, οι υπεύθυνοι χρειάζονται την ημερομηνία του ανεφοδιασμού και το είδος του καυσίμου που ανεφοδιάστηκε.

Δεν είναι ακόμη γνωστό το ύψος της συνολικής ζημίας. Σύμφωνα με τους χειριστές, συνολικά 16.000 λίτρα βενζίνης premium και 11.000 λίτρα ντίζελ μπερδεύτηκαν.

Ανεφοδιασμός με λάθος καύσιμο – τι να κάνετε;

Ακόμα και αν οι οδηγοί δεν έκαναν κάτι λάθος σε αυτή την περίπτωση, τι θα συμβεί αν μπερδέψουν τη μάνικα της βενζίνης και ρίξουν το λάθος καύσιμο στο ρεζερβουάρ;

Η ADAC συμβουλεύει: “Μόλις αντιληφθείτε το λάθος σας, σταματήστε αμέσως τη διαδικασία ανεφοδιασμού. Μετά από αυτό, μην ξαναβάλετε μπροστά τον κινητήρα και επίσης αφήστε την μηχανή κλειστή”.

Μόλις ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σύστημα ψεκασμού, τις σωληνώσεις καυσίμου και το ρεζερβουάρ. Κόστος: αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Αν γεμίζετε με Super E10 αντί για Super E5, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν το όχημα είναι εγκεκριμένο για E10.

Εάν αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της ADAC, μπορεί να αρκεί να γεμίσετε αμέσως το ρεζερβουάρ με καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε αιθανόλη (κατά προτίμηση Super Plus), προκειμένου να επιτευχθεί μια όσο το δυνατόν ασφαλέστερη αναλογία μίγματος αιθανόλης.

Αν το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο μέχρι το χείλος ή αν έχει καταλήξει εντελώς λάθος καύσιμο σε αυτό, θα πρέπει να το βγάλετε.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης