Γερμανία: Μπόνους περίθαλψης μόνο στο εμβολιασμένο υγειονομικό προσωπικό

Ο Σύνδεσμος Εργοδοτών Νοσηλευτικής Φροντίδας (AGVP) απαιτεί να καταβληθεί το προγραμματισμένο επίδομα νοσηλευτικής φροντίδας μόνο στο εμβολιασμένο προσωπικό.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Isabell Halletz δήλωσε στην εφημερίδα “Rheinische Post” σχετικά:

“Όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και έτσι θέτουν σε κίνδυνο όσους χρειάζονται φροντίδα στις εγκαταστάσεις δεν μπορούν να πάρουν μπόνους γι’ αυτό”.

Το προσωπικό των οίκων ευγηρίας, ανεξάρτητα από το ποια περιοχή, έχει ευθύνη για όσους έχουν ανάγκη, είπε.

“Οι κάτοικοι και οι συγγενείς τους πρέπει να μπορούν να βασίζονται στους εργαζόμενους για την εκπλήρωση αυτής της ευθύνης”, δήλωσε η Halletz.

“Αυτό περιλαμβάνει τον εμβολιασμό, για τη δική τους προστασία, και για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης”.

Το SPD, οι Πράσινοι και το FDP έχουν δηλώσει στη συμφωνία τους ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα επίδομα για τους εργαζόμενους στον τομέα της φροντίδας.

Η κυβέρνηση θέλει να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το σκοπό αυτό. Η AGVP είναι μία από τις διάφορες ενώσεις στον τομέα της περίθαλψης.

Πηγή: Abendzeitung

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.