Μπόνους τέκνων στη Γερμανία 2022: Πότε να αναμένετε τα χρήματα;

Για κάθε παιδί για το οποίο καταβάλλεται επίδομα τέκνου, προβλέπεται μπόνους τέκνου ύψους 100 ευρώ. Τέτοιες πρόσθετες πληρωμές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για τα έτη 2020 και 2021.

Η πληρωμή πραγματοποιείται αυτόματα και αναμένεται να φτάσει τον Ιούλιο. Αλλά πότε ακριβώς θα είναι τα χρήματα στο λογαριασμό σας;

Το μπόνους τέκνων 2022 ύψους 100 ευρώ για κάθε παιδί που δικαιούται επίδομα τέκνων αποτελεί μέρος του πακέτου ανακούφισης που αποφάσισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Πότε θα λάβουν οι γονείς το μπόνους τέκνων στη Γερμανία 2022;

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το μπόνους θα καταβληθεί τον Ιούλιο του 2022. Οι γονείς δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, διότι τα 100 ευρώ μεταφέρονται αυτόματα στον σχετικό λογαριασμό από το αρμόδιο γραφείο οικογενειακών παροχών μαζί με το επίδομα τέκνων για τον Ιούλιο.

Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης δηλώνει ότι η πληρωμή θα γίνει λίγες ημέρες μετά την κανονική πληρωμή του επιδόματος τέκνων. Επομένως, θα πρέπει πιθανώς να αναμένετε μια καθυστέρηση μερικών ημερών.

Πότε καταβάλλεται το τακτικό επίδομα τέκνων στη Γερμανία;

Το τακτικό επίδομα τέκνων καταβάλλεται πάντα μηνιαίως, αλλά δεν καταβάλλεται σε όλα τα παιδιά στη Γερμανία ταυτόχρονα, παρά κατανέμεται πάντα στον αντίστοιχο μήνα.

Το πότε ακριβώς θα λάβετε το επίδομα τέκνων εξαρτάται από τον αριθμό του επιδόματος τέκνων, δηλαδή το τελευταίο ψηφίο. Μπορείτε να βρείτε και τους δύο αυτούς αριθμούς, για παράδειγμα, στη δήλωση του επιδόματος παιδιού σας.

Ημερομηνίες πληρωμής για τον Ιούλιο 2022 στη Γερμανία

  • Τελικό ψηφίο 0: 5 Ιουλίου
  • Τέλος ψηφίου 1: 6 Ιουλίου
  • Τέλος ψηφίου 2: 7 Ιουλίου
  • Τέλος ψηφίου 3: 8 Ιουλίου
  • Τέλος ψηφίου 4: 11 Ιουλίου
  • Τέλος ψηφίου 5: 12 Ιουλίου
  • Τέλος ψηφίου 6: 13 Ιουλίου
  • Τέλος ψηφίου 7: 15 Ιουλίου
  • Τέλος ψηφίου 8: 18 Ιουλίου
  • Τελικό ψηφίο 9: 19 Ιουλίου

Ποιος παίρνει το μπόνους τέκνων στη Γερμανία;

Το μπόνους καταβάλλεται για κάθε παιδί που δικαιούται επίδομα τέκνου για τουλάχιστον έναν μήνα το 2022. Τα παιδιά που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν φέτος δικαιούνται επίσης το μπόνους.

“Εάν έχετε ζητήσει επίδομα για το παιδί σας που γεννήθηκε το 2022, το μπόνους 2022 θα σας καταβληθεί αυτόματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το επίδομα τέκνων και το μπόνους τέκνων για νεογέννητα παιδιά καταβάλλονται μαζί”, δηλώνει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.