Μπορούν οι άνθρωποι στη Γερμανία να ζήσουν χωρίς σνίτσελ;

Μπορούν οι άνθρωποι στη Γερμανία να ζήσουν χωρίς σνίτσελ και μπιφτέκια; Ο προμηθευτής κουτιών μαγειρικής HelloFresh έθεσε στον εαυτό του αυτό το ερώτημα και διεξήγαγε μια έρευνα.

Για πολλούς, η απάντηση φαίνεται να είναι αρνητική – παρόλο που τα υποκατάστατα κρέατος είναι στην πραγματικότητα πολύ της μόδας αυτή τη στιγμή.

Γίνεται όλο και πιο εύκολο να τρώτε vegan ή vegetarian στη Γερμανία. Πολλά εστιατόρια, ιδίως στις αστικές περιοχές, προσφέρουν πιάτα για χορτοφάγους, ορισμένα παγωτατζίδικα διαθέτουν πλέον και παγωτό για χορτοφάγους και οι εναλλακτικές λύσεις γάλακτος γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες.

Αλλά γίνεται επίσης ευκολότερο στην κουζίνα σας. Υπάρχουν όλο και περισσότερα υποκατάστατα κρέατος στα σούπερ μάρκετ και τα εκπτωτικά καταστήματα, από λουκάνικα για χορτοφάγους μέχρι χορτοφαγική κρεατοσαλάτα.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η HelloFresh μέσω της Google Surveys με 1500 ερωτηθέντες, δεν τους αρέσει αυτή η επιλογή.

Μόνο το 13,19% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τακτικά υποκατάστατα κρέατος για το μαγείρεμα. Το ένα τρίτο, από την άλλη πλευρά, δεν έχει δοκιμάσει καθόλου τα εναλλακτικά προϊόντα, ενώ το 20,39% δηλώνει ότι δεν θα δοκίμαζε ποτέ υποκατάστατα προϊόντα.

Ένα άλλο τρίτο το έχει κάνει, αλλά δεν πείστηκε. Φαίνεται λοιπόν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σχεδόν καθόλου ανοιχτοί στις διάφορες επιλογές για την αντικατάσταση του κρέατος.

Ωστόσο, μόνο το 3,68% των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι κάνει χορτοφαγική διατροφή και το 2,47% ότι τρώει vegan.

Το 11,98 τοις εκατό περιγράφει τη διατροφή του ως flexitarian- οι άνθρωποι αυτοί τρώνε σπάνια κρέας ή ψάρι.

Ψαροφάγος, δηλαδή απέχοντας από το κρέας αλλά όχι από τα ψάρια, είναι η διατροφή του 2,66%.

Το ένα τρίτο (34,03%) τρώει κρέας ή/και ψάρι. Το υπόλοιπο 45,18% των ερωτηθέντων δεν κατατάσσει τον εαυτό του σε καμία από τις πέντε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Η HelloFresh ρώτησε επίσης τους λόγους για τη χορτοφαγική διατροφή

Το 23,98% το επέλεξε λόγω της υγείας και της ευημερίας του, το 16,59% δεν θέλει να υποστηρίζει πλέον την παραγωγή κρέατος και το 10,53% θέλει να προστατεύσει το περιβάλλον με αυτόν τον τρόπο.

Το 48,9 τοις εκατό δήλωσε ότι δεν θα ήθελε ποτέ να τρώει μόνο χορτοφαγικά ή vegan τρόφιμα. Παρόλο που τα υποκατάστατα κρέατος γνωρίζουν σήμερα μεγάλη άνθηση, δεν έχουν προφανώς καταφέρει ακόμη να πείσουν πολλούς ανθρώπους στη Γερμανία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.