Μπούντεσταγκ: Κανόνες διαφάνειας μέχρι το τελευταίο σεντ

Οι αυστηρότεροι κανόνες διαφάνειας ισχύουν για τα μέλη της Μπούντεσταγκ από τον Ιούνιο του 2021. Πρέπει να αναφέρουν με ακρίβεια το πρόσθετο εισόδημά τους. Την επόμενη εβδομάδα, τα στοιχεία τους θα δημοσιευθούν – αλλά με σημαντική καθυστέρηση.

Η Bundestag θέλει να δημοσιεύσει τα ακριβή πρόσθετα εισοδήματα των βουλευτών την επόμενη εβδομάδα. Οι 736 βουλευτές πρέπει να δηλώνουν σε ευρώ και σεντς πόσα κερδίζουν εκτός από το κοινοβουλευτικό τους έργο.

Τώρα πρέπει να δηλώνουν στον Πρόεδρο της Bundestag πρόσθετα εισοδήματα από 1000 ευρώ το μήνα ή 3000 ευρώ το χρόνο. Προηγουμένως, το ετήσιο όριο ήταν 10.000 ευρώ.

Οι βουλευτές δεν επιτρέπεται πλέον να δέχονται δωρεές σε μετρητά ή να εργάζονται ως λομπίστες επί πληρωμή.

Οι νέες απαιτήσεις δημοσιοποίησης προβλέπουν επίσης ότι οι βουλευτές που κατέχουν μετοχές σε εταιρείες ή συνεταιρισμούς πρέπει να τις δηλώνουν από το 5%, ενώ προηγουμένως ήταν το 25%. Θα δημοσιευθούν επίσης.

Το εισόδημα από τέτοιες συμμετοχές, όπως μερίσματα ή διανομές κερδών, πρέπει επίσης να γνωστοποιείται, όπως και τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών.

Υποψίες για πληρωμένη επιρροή Γερμανών Βουλευτών

Οι αυστηρότεροι κανόνες διαφάνειας ψηφίστηκαν από την Bundestag τον Ιούνιο του περασμένου έτους ως απάντηση στη λεγόμενη υπόθεση της μάσκας και ο νόμος περί βουλευτών τροποποιήθηκε αναλόγως.

Την άνοιξη του 2021, αρκετοί βουλευτές είχαν παραιτηθεί από την εντολή τους στην Bundestag.

Η υπόθεση αφορούσε προμήθειες για τη μεσολάβηση για προστατευτικές μάσκες Corona και την υποψία πληρωμένης επιρροής υπέρ της δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

Η επεξεργασία των δεδομένων είναι χρονοβόρα

Η προθεσμία για τις πληροφορίες αυτές είχε ήδη λήξει στις 26 Ιανουαρίου. Η διοίκηση της Bundestag θέλει να ξεκινήσει με τα στοιχεία των πρώτων βουλευτών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η καθυστέρηση μέχρι το φθινόπωρο οφείλεται στο γεγονός ότι η επεξεργασία των δεδομένων είναι πολύ πιο εκτεταμένη και χρονοβόρα από ό,τι πριν, λόγω των αυστηρότερων κανόνων.

Επιπλέον, αρχικά έλειπαν οι κανονισμοί εφαρμογής των νέων κανόνων. Και οι απαιτούμενες βάσεις δεδομένων έπρεπε ακόμη να προσαρμοστούν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.