Μύκονος: Παραθεριστές αναγκάζονται να κοιμηθούν στην παραλία

Το νησί της Μυκόνου βρίσκεται και πάλι σε μερικό lockdown. Πολλοί παραθεριστές διακόπτουν ήδη τα ταξίδια τους. Οι μολυσμένοι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν πλέον να βρουν χώρο σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι ραγδαία σε πολλές περιοχές διακοπών στην Ευρώπη. Η Ισπανία και η Ελλάδα θεωρούνται και πάλι περιοχές κινδύνου.

Το δημοφιλές παραθεριστικό νησί της Μυκόνου μπήκε και πάλι σε κατάσταση μερικού lockdown το Σάββατο με δείκτη που αγγίζει το 400 και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 1 π.μ. και 6 π.μ.

Οι άνθρωποι επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εάν πηγαίνουν στη δουλειά τους ή εάν υπάρχει επείγουσα ιατρική ανάγκη. Έξω και μέσα, μόνο εννέα άτομα επιτρέπεται να συναντηθούν. Ο νέος κανόνας θα ισχύει προς το παρόν έως τις 6 π.μ. της 26ης Ιουλίου.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες και οι υπεύθυνοι εκδηλώσεων, ωστόσο, υποθέτουν, κατόπιν ερωτήματος του Focus Online, ότι τα αυστηρότερα μέτρα θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως αναφέρει η πύλη.

Πολλοί τουρίστες της Μυκόνου διακόπτουν πρόωρα τα ταξίδια τους ή στρέφονται σε γειτονικά νησιά, όπως η Σαντορίνη. Αλλά και για αυτό το νησί και για άλλα – για παράδειγμα την Κρήτη, τη Νάξο, τη Μήλο και την Ίο – η υγειονομική αρχή ΕΟΔΥ συμβουλεύει παρόμοιους περιορισμούς. Αυτοί θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ήδη από την Πέμπτη.

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων ατόμων σε εστιατόρια σε περιοχές κινδύνου με υψηλό δείκτη επίπτωσης.

Οι εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες θα πρέπει να διαχωρίζονται από τους ανεμβολίαστους επισκέπτες. Γίνεται λόγος ακόμη και για απαγόρευση στα σούπερ μάρκετ από τον Σεπτέμβριο και μετά για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, οι παραθεριστές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό πλήττονται ακόμη περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Η πτήση επιστροφής δεν επιτρέπεται, αλλά και τα ξενοδοχεία καραντίνας είναι επίσης γεμάτα.

Ένας Ιταλός τουρίστας δήλωσε στην πύλη Heise απελπισμένος ότι δεν μπορούσε να πάει στο σπίτι του, αλλά δεν του επιτράπηκε ούτε να μπει σε ξενοδοχείο. Το νοσοκομείο τον απέρριψε επίσης επειδή δεν ήταν “αρκετά άρρωστος”. Πολλοί τουρίστες κοιμούνται επομένως στην παραλία – αν και αυτό παραβιάζει επίσης τους κανονισμούς καραντίνας.

Πηγή: www.merkur.de

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.