Στο “ακουστικό” για να μεταφερθεί το 3χρονο αγοράκι στη Γερμανία

Εμβολιάστηκαν τελικά χθες οι γονείς του τρίχρονου αγοριού που πάσχει από καρδιοπάθεια και χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική εξέταση, έτσι σε τρεις βδομάδες θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση εμβολίου, ώστε να συνοδεύσουν το παιδί τους στο εξωτερικό.

Ακυρώθηκε η διακομιδή 3χρονου στη Γερμανία λόγω ανεμβολίαστων γονέων

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Αβραάμ Ηλία, «η γενική κατάσταση του παιδιού είναι σταθερή».

Θέλουμε να δούμε, σημείωσε, πότε θα τους δεχτούν στην Γερμανία για την επέμβαση.

Το ιδανικό, πρόσθεσε, είναι να πάει στο ίδιο κέντρο που έκανε και την πρώτη επέμβαση τον Ιούλιο του 2021.

Ο Δρ Ηλία ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου έχει επαφές με το νοσηλευτήριο της Γερμανίας και ζήτησαν να τους πει πότε μπορούν να δεχθούν παιδί και γονείς.

Η επέμβαση του παιδιού είχε ακυρωθεί από νοσηλευτήριο της Γερμανίας για τον λόγο ότι οι γονείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Το Υπουργείο Υγείας είχε διευθετήσει, ώστε το παιδί να μεταβεί στη Γερμανία, αλλά προχθές ειδοποιήθηκαν ότι δεν μπορούν να το δεχτούν για επέμβαση λόγω του ότι οι γονείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Το Υπουργείο ήρθε σε επαφή και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με το Ισραήλ και λήφθηκε η ίδια αρνητική απάντηση για να δεχθούν το παιδί.

Συζητήθηκε και το ενδεχόμενο το παιδί να μεταβεί με συνοδό εμβολιασμένο, κάτι που η Γερμανία απέρριψε κατηγορηματικά, γιατί όπως λέχθηκε, πρέπει να υπογράψουν οι ίδιοι οι γονείς, αφού το παιδί θα οδηγηθεί στο χειρουργείο και δεν θέλουν να παρευρεθεί κάποιος άλλος για να πάρει την ευθύνη.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου Χριστίνα Γιαννάκη μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οι γονείς του παιδιού, προχώρησαν χθες με την πρώτη δόση εμβολίου ωστόσο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν στη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου, ώστε να προχωρεί πιο εύκολα η όλη διαδικασία.

«Αυτό το οποίο θέλω πραγματικά να πω εγώ, ενώ είχαμε ενημερώσει τον πατέρα γιατί είχαμε στείλει ξανά αυτό το παιδί για χειρουργείο και ήξερε ότι θα έπρεπε να πήγαινε και να έκαμε το εμβόλιο, δυστυχώς δεν άκουσε και βάζει τώρα σε αυτή την ταλαιπωρία το παιδί του το ίδιο».

Ταυτόχρονα, η ίδια έχει προχωρήσει σε νέα διαβήματα με το αρμόδιο κέντρο υγείας, στο οποίο απέστειλε χθες το βράδυ σχετική επιστολή, στην οποία αναφέρει:

«Αναμένω μια γραπτή ενημέρωση από τη Γερμανία, να μου πουν εάν θα μπορεί αυτό το παιδί, επειδή τώρα πήραν την πρώτη δόση και θα πρέπει να περάσουν σχεδόν τρεις εβδομάδες για να πάει να κάνει και τη δεύτερη δόση και να το δεχτούν.

Τα δυο ερωτήματα που έθεσα εγώ εχτές η ώρα οκτώ τη νύχτα που έστειλα επιστολή, εάν οι Γερμανοί θα δεχτούν αυτούς τους γονείς με μια δόση και το δεύτερο αν αυτό το παιδί θα είναι ακόμα σε θέση, να περιμένει αυτές τις τρεις εβδομάδες για να χειρουργηθεί.»

Ερωτηθείς η κ. Γιαννάκη αν το παιδί θα χειρουργηθεί στην Κύπρο, η ίδια απάντησε πως πρώτα θα αναμένει τις σχετικές απαντήσεις από το κέντρο υγείας της Γερμανίας.

Πηγή: alphanews.live

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.