Τι πρέπει να πληρώνουν οι κάτοικοι της Στουτγάρδης το 2022;

Κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Στουτγάρδης βλέπουν τους δημοτικούς φόρους και τα τέλη να αυξάνονται. Παρουσιάζουμε μια επισκόπηση των σημαντικότερων αυξήσεων των τιμών για το νέο έτος. Τουλάχιστον υπάρχουν και κάποια καλά νέα.

Το 2022, οι κάτοικοι της Στουτγάρδης θα πρέπει και πάλι να προετοιμαστούν για την αύξηση των τελών και των τιμών σε διάφορους τομείς.

Ωστόσο, δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον φόρο επιχειρήσεων και στον φόρο ακίνητης περιουσίας. Και τα τέλη για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων στην περιοχή της πόλης θα μειωθούν ελαφρώς. Μια επισκόπηση των σημαντικότερων επερχόμενων αλλαγών για το 2022.

Αλλαγές στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες στη Στουτγάρδη

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Στουτγάρδης (VVS), οι τιμές των εισιτηρίων θα αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 2,5% την 1η Απριλίου. Η αύξηση δικαιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, από την αύξηση του κόστους για το προσωπικό, την ενέργεια και την προμήθεια οχημάτων.

Η επέκταση των υπηρεσιών και οι επιπτώσεις της πανδημίας κατέστησαν επίσης αναγκαία την αύξηση. Ανάλογα με το εισιτήριο, οι επιπτώσεις είναι αρκετά διαφορετικές: οι μετακινήσεις με τα λεγόμενα περιστασιακά μέσα μεταφοράς – για παράδειγμα, για ψώνια, βόλτα στην πόλη ή σε εκδηλώσεις – θα επηρεαστούν κάπως περισσότερο από την αύξηση απ’ ό,τι τα εισιτήρια διαρκείας.

Τι πρέπει να πληρώνουν οι κάτοικοι της Στουτγάρδης το 2022;
Τι πρέπει να πληρώνουν οι κάτοικοι της Στουτγάρδης το 2022;

Οι τιμές των παιδικών εισιτηρίων θα γίνουν επίσης κάπως ακριβότερες. Τα μεμονωμένα εισιτήρια για ενήλικες και παιδιά θα κοστίζουν λίγο λιγότερο από δέκα λεπτά περισσότερο από τον Απρίλιο του 2022 – όσοι αγοράζουν το εισιτήριο με το κινητό τους τηλέφωνο και το φορτώνουν στο κινητό τους θα πληρώνουν λίγο λιγότερο. Το εισιτήριο τεσσάρων διαδρομών για παιδιά (μία ζώνη) θα κοστίζει επίσης 5,20 ευρώ στο μέλλον αντί για 4,90 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Το υψηλότερο εύρος τιμών αφορά το ομαδικό ημερήσιο εισιτήριο για δύο ζώνες από το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων: Εδώ η τιμή αυξάνεται από 12,40 ευρώ σε 13,60 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές για ένα εισιτήριο δέκα διαδρομών παραμένουν σταθερές.

Θα αυξηθούν τα τέλη για τα σκουπίδια στη Στουτγάρδη

Οι κάτοικοι της Στουτγάρδης θα πρέπει επίσης να πληρώνουν περισσότερα για τα σκουπίδια τους το 2022. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε μια μέση αύξηση 5,57% για το 2022, δηλαδή διπλάσια από πέρυσι.

Οι υψηλότερες δαπάνες οφείλονται κυρίως στην υψηλότερη επιδότηση των οργανικών αποβλήτων (συν 1,9 εκατ. ευρώ), στις υψηλότερες δαπάνες οχημάτων και προσωπικού (συν 1,4 εκατ. ευρώ) και, τέλος, στις υψηλότερες δαπάνες αποτέφρωσης (συν 500.000 ευρώ).

Το κόστος αποτέφρωσης στο σωρό απορριμμάτων στο Münster θα αυξηθεί ανά τόνο από 146,90 ευρώ σε 148,50 ευρώ, δηλαδή κατά περίπου 1,1%.

Για το δεκαπενθήμερο άδειασμα του κανονικού κάδου απορριμμάτων των 120 λίτρων θα χρεώνονται 228,60 ευρώ αντί για 216,60 ευρώ, ο κάδος των 240 λίτρων θα κοστίζει 406,80 ευρώ αντί για 385,20 ευρώ, ενώ για τους μεγάλους κάδους χωρητικότητας 1.100 λίτρων το εβδομαδιαίο άδειασμα θα αυξηθεί από 2.472 σε 2.607,60 ευρώ. Τα τέλη για το άδειασμα των καφέ κάδων οργανικών αποβλήτων παραμένουν σταθερά.

Αύξηση της τιμής του νερού στη Στουτγάρδη

Οι τιμές του πόσιμου νερού στη Στουτγάρδη θα αυξηθούν επίσης την 1η Ιανουαρίου: ο προμηθευτής EnBW θα αυξήσει την τιμή ανά κυβικό μέτρο κατά 1,5%, όπως και το 2021. Η EnBW δικαιολογεί την προσαύξηση με το αυξημένο κόστος προμήθειας.

Το ήμισυ του πόσιμου νερού της Στουτγάρδης προέρχεται από τις δύο μεγάλες ενώσεις, την ύδρευση της λίμνης Κωνσταντίας και την κρατική ύδρευση. Έχουν αυξήσει τις τιμές προμήθειάς τους κατά 2,2 και 1,3 τοις εκατό αντίστοιχα.

Στο μέλλον, 1000 λίτρα πόσιμου νερού θα κοστίζουν 2,91 ευρώ μεικτά, δηλαδή περίπου τέσσερα λεπτά περισσότερα από ό,τι πριν. Για ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 150 κυβικών μέτρων νερού ετησίως, το πρόσθετο κόστος ανέρχεται σε περίπου 60 λεπτά το μήνα, σύμφωνα με την EnBW.

Από την άλλη πλευρά, οι τιμές για το σύστημα αποχέτευσης λυμάτων της πόλης θα μειωθούν ελαφρώς από 1,69 σε 1,66 ευρώ ανά κυβικό μέτρο καταναλισκόμενου νερού.

Ο καθαρισμός των πεζοδρομίων δεν θα γίνει ακριβότερος στη Στουτγάρδη

Υπάρχουν όμως και νέα για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του δήμου: τα ετήσια τέλη για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων θα μειωθούν ελαφρώς το 2022.

Στη λεγόμενη ζώνη καθαρισμού 1, δηλαδή στο κέντρο της πόλης, ο καθημερινός καθαρισμός θα κοστίζει 37,40 ευρώ ανά μέτρο αντί για 43,80 ευρώ που ίσχυε προηγουμένως, ενώ ο καθαρισμός τρεις φορές την εβδομάδα θα κοστίζει 16 ευρώ αντί για 18,70 ευρώ.

Στη ζώνη καθαρισμού 2 (Arnulf-Klett-Platz και Rotebühlpassage) το τέλος παραμένει αμετάβλητο στα 178,50 ευρώ.

Τι πρέπει να πληρώνουν οι κάτοικοι της Στουτγάρδης το 2022;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.