Νέα έκθεση: Αυτή είναι η κατάσταση διαβίωσης στο Μόναχο

Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι σε 852.000 νοικοκυριά ζουν σήμερα στο Μόναχο. Αυτό προκύπτει από τη νέα έκθεση για την κατάσταση στέγασης, η οποία υποβλήθηκε από το Υπουργείο Πολεοδομίας και Κτιριακών Κανονισμών.

Το Τμήμα Αστικής Χωροταξίας και Κτιρίων παρουσίασε την έκθεσή του σχετικά με την κατάσταση στέγασης στο Μόναχο το 2018 και το 2019.

Όπως τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση στην αγορά ακινήτων και κατοικιών είναι δύσκολη, καθώς η ζήτηση υπερβαίνει σημαντικά την προσφορά κατοικιών. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς.

Κατά την περίοδο αναφοράς 2028/19, περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν σε 852.000 νοικοκυριά στο Μόναχο, 75 τοις εκατό των ανθρώπων σε ενοίκιο. Σε πάνω από τα μισά νοικοκυριά ζει μόνο ένα άτομο (55 τοις εκατό). Κατά μέσο όρο 1,9 άτομα ζουν ανά νοικοκυριό στο Μόναχο.

Ο μέσος όρος διαβίωσης στο Μόναχο είναι 39 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο (για σύγκριση: ο εθνικός μέσος όρος είναι 47 τετραγωνικά μέτρα).

Η πόλη του Μονάχου ανταποκρίνεται στην έλλειψη στέγης με το πρόγραμμα “Wohnen in München VI (2027 έως 2021)”, ύψους περίπου 870 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2019, δημιουργήθηκαν δικαιώματα οικοδόμησης για 3.500 διαμερίσματα και εκδόθηκαν άδειες οικοδομής για 11.000 οικιστικές μονάδες. Επιπλέον, 7.000 διαμερίσματα ολοκληρώθηκαν τον ίδιο χρόνο, περίπου ένα στα τέσσερα από αυτά σε επιδοτούμενη κατοικία.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 στην κατάσταση διαβίωσης στο Μόναχο δεν περιλαμβάνονται στην τρέχουσα έκθεση. Οι πιθανές επιρροές της πανδημίας θα είναι ορατές στην έκθεση για το 2020/21.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.