Νέα εστία της γρίπης των πτηνών ανέφερε η Γερμανία

Ένα νέο ξέσπασμα της γρίπης H5N1 των πτηνών εντοπίστηκε σε φάρμα στη βόρεια Γερμανία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

Η ασθένεια επιβεβαιώθηκε σε μια φάρμα με περίπου 39.000 πάπιες στο Cloppenburg στην πολιτεία της Κάτω Σαξονίας, ανακοίνωσε το κρατικό υπουργείο Γεωργίας. Τα πουλιά θα θανατωθούν.

Η γρίπη των πτηνών, που τις περισσότερες φορές μεταφέρεται από τη μια χώρα στην άλλη από μεταναστευτικά άγρια πτηνά, εξαπλώνεται ταχύτατα στην Ευρώπη, προκαλώντας ανησυχία στη βιομηχανία πουλερικών μετά από προηγούμενα κρούσματα που οδήγησαν στη θανάτωση δεκάδων εκατομμυρίων πτηνών και περιορισμούς στο διεθνές εμπόριο.

Η Γερμανία έχει αναφέρει πολλά κρούσματα γρίπης των πτηνών. Η Πολωνία ανέφερε κρούσματα σε πτηνοτροφεία με κοπάδια που ανέρχονται συνολικά σε σχεδόν 650.000 πτηνά, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE).

Η γαλλική κυβέρνηση έθεσε ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τη γρίπη των πτηνών, επεκτείνοντας την απαίτηση να κρατηθούν όλα τα σμήνη πουλερικών σε εσωτερικούς χώρους.

Η κίνηση θα επεκτείνει την απαίτηση διατήρησης κοπαδιών πουλερικών σε εσωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε ορισμένες περιοχές από τον Σεπτέμβριο.

Η απαίτηση να διατηρούνται τα κοπάδια σε εσωτερικούς χώρους θα προσαρμοστεί, ωστόσο, ώστε να ληφθούν υπόψη πρακτικές παραγωγής όπως η ελευθέρα κτηνοτροφία, ανέφερε το υπουργείο.

Αλλού στην Ευρώπη, οι ολλανδικές αρχές την περασμένη εβδομάδα διέταξαν εμπορικές φάρμες να κρατήσουν όλα τα κοπάδια μέσα μετά την αναφορά της γρίπης των πτηνών σε μια φάρμα.

Η Γαλλία εξόντωσε περίπου 3 εκατομμύρια πτηνά τον περασμένο χειμώνα στη νοτιοδυτική περιοχή αναπαραγωγής πάπιας καθώς αντιμετώπιζε την εξάπλωση του ιού από τα άγρια ​​πτηνά στα σμήνη πουλερικών.

Πηγή: naftemporiki.gr | Με πληροφορίες από Reuters

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.