Νέα γρήγορα δρομολόγια από το Μόναχο προς Ρώμη-Μιλάνο

Τα σιδηροδρομικά ταξίδια προς την Ιταλία πρόκειται να γίνουν ευκολότερα και ταχύτερα. Η Deutsche Bahn σχεδιάζει νέα τρένα εξπρές – μεταξύ άλλων από το Μόναχο προς το Μιλάνο και τη Ρώμη.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει με τρένο από το Μόναχο στη Ρώμη ή το Μιλάνο με περιβαλλοντική συνείδηση χρειάζεται μέχρι στιγμής υπομονή και γερά νεύρα: το ταξίδι μέσω των Άλπεων στην καρδιά των δύο μητροπόλεων είναι προς το παρόν εφικτό μόνο με αλλαγή τρένου και διαρκεί τουλάχιστον επτάμισι ώρες – αν δεν πάρει το τρένο διανυκτέρευσης, το οποίο διαρκεί πάνω από έντεκα ώρες.

Μέσω Μονάχου προς Ιταλία: Η διασυνοριακή σιδηροδρομική κυκλοφορία θα τριπλασιαστεί

Αυτό πρόκειται να αλλάξει: Η ΕΕ επιδοτεί δέκα νέες διασυνοριακές διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Ο στόχος: να διπλασιαστούν οι σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών πέρα από τα εθνικά σύνορα μέχρι το 2030 και να τριπλασιαστούν μέχρι το 2050. Στις επιλεγμένες διαδρομές περιλαμβάνονται εκείνες από το Μόναχο προς το Μιλάνο και τη Ρώμη.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι διαδρομές δεν είναι νέες- οι ιταλικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie dello Stato Italiane (FS) λειτουργούσαν τη διαδρομή προς τη Ρώμη μέχρι το 2008, όταν διέκοψαν το EuroCity “Michelangelo”.

Εκείνη την εποχή, το ταξίδι διαρκούσε 10+ ώρες. Από το 2009, η DB και η ÖBB εκτελούν το Eurocity μόνο μέχρι την Μπολόνια.

Από το Μόναχο στη Ρώμη

“Τα νέα τρένα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια στα τέλη του 2025, αρχές του 2026”. Σχεδιάζεται η νέα κυκλοφορία μέσω του περάσματος Brenner και μέσω της Ελβετίας προς την Ιταλία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.