Νέα μόδα του TikTok: Μαθητές κόβουν καρέκλες με μάσκα στη Γερμανία

Μια νέα τάση στη διαδικτυακή πλατφόρμα TikTok προκαλεί υψηλό κόστος στα σχολεία στη Γερμανία: Μαθητές σε όλο τον κόσμο καταστρέφουν τις καρέκλες τους – με τα λαστιχάκια των προστατευτικών μασκών. Μόνο σε ένα λύκειο του Würzburg, 25 καρέκλες είναι πλέον σπασμένες.

Σπασμένες καρέκλες, αυτό αντιμετωπίζουν και διάφορα σχολεία στην Κάτω Φραγκονία. Ο λόγος για αυτό είναι μια νέα μόδα του TikTok. Εκεί βλέπει κανείς μαθητές από όλο τον κόσμο που σπάνε τις καρέκλες με τις κορδέλες των προστατευτικών μασκών.

Στο Wirsberg-Gymnasium του Würzburg, οι γονείς ενημερώθηκαν με επιστολή για τις υλικές ζημιές. Άλλα σχολεία έχουν επίσης επιβεβαιώσει πριονισμένες καρέκλες στο BR. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 25 σπασμένες καρέκλες στο Wirsberg-Gymnasium του Würzburg.

Το γεγονός ότι οι μαθητές μπορούν να πριονίσουν καρέκλες με τα λαστιχάκια από τις μάσκες ήταν καινούριο για τη διεύθυνση του σχολείου: “Μας εξέπληξε το γεγονός ότι μπορούν να το κάνουν αυτό”, λέει ο διευθυντής του σχολείου.

Ο διευθυντής Schmitt λέει ότι οι καρέκλες δεν πριονίστηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά μεταξύ των μαθημάτων και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων:

Εν μέσω πανδημίας, οι αίθουσες διδασκαλίας είναι σε μεγάλο βαθμό ανοιχτές για τους μαθητές. Έχουν εντοπιστεί περίπου 20 άτομα – κυρίως μαθητές της 8ης τάξης, ενώ συμμετείχαν και κάποια κορίτσια, δήλωσε ο διευθυντής του Deutschhaus.

Όταν ρωτήθηκαν, οι εμπλεκόμενοι έδειξαν “μεγάλη μεταμέλεια” και εξήγησαν ότι ενήργησαν από περιέργεια και δεν είχαν σκεφτεί ότι “μια τέτοια καρέκλα κοστίζει 80 έως 100 ευρώ” όταν το δοκίμασαν.

Ο φορέας του κόστους, η περιφέρεια του Würzburg, θα πρέπει πιθανώς να πληρώσει για τις ζημιές, υποθέτει ο Schmitt, επικεφαλής του Deutschhaus: “Το γεγονός ότι οι μαθητές το έκαναν αυτό μαζί – σε τριάδες ή τετράδες – δείχνει το πόσο προβληματική είναι η διεκδίκηση οποιασδήποτε αποζημίωσης από τους γονείς”.

Video

@random_vibez..dkMask can Cut chair ahah❤️😘#4u♬ thatkid.fergal – official.fergal

Πηγή: br.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.