Νέες αποφάσεις κατά του κορονοϊού στη Βαυαρία (14.12)

Πλεονεκτήματα για άτομα με αναμνηστικό εμβολιασμό από αύριο σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις κατά του κορονοϊού στη Βαυαρία

Όσοι έχουν κάνει αναμνηστικό εμβολιασμό δεν θα χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ στη Βαυαρία για πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες με κανονισμούς 2G plus. Αυτή και άλλες σημερινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου με μια ματιά.

Για μια επίσκεψη στον κινηματογράφο, το μουσείο ή το γυμναστήριο, οι αναρρώσαντες και οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Βαυαρία χρειάζονται επί του παρόντος ένα τρέχον αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Για τα άτομα που έλαβαν αναμνηστικό εμβολιασμό πριν από τουλάχιστον 15 ημέρες, η απαίτηση αυτή για τεστ θα καταργηθεί, όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας. Η χαλάρωση αυτή δεν ισχύει για επισκέψεις σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, εξήγησε ο πρωθυπουργός Markus Söder.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Klaus Holetschek, όσοι έχουν μόλις αναρρώσει δεν θα έχουν την ίδια μεταχείριση με όσους έχουν λάβει αναμνηστικό εμβολιασμό.

“Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε τίποτα με αυτή την απόφαση, θέλουμε να παραμείνουμε ασφαλείς”, δήλωσε ο υπουργός. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό θα συζητηθεί εκ νέου στον κύκλο σύσκεψης των ομοσπονδιακών υπουργών Υγείας και των υπουργών Υγείας των κρατιδίων.

Δεν απαιτούνται πλέον τεστ για υπαίθρια αθλήματα και δραστηριότητες αναψυχής στη Βαυαρία

Η πρόσβαση σε υπαίθριες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες επί του παρόντος εξακολουθούν να υπόκεινται στον κανονισμό 2G plus, δεν θα απαιτεί πλέον τεστ. “Επειδή ένα πρόσθετο τεστ δεν έχει καμία ουσιαστική προστιθέμενη αξία εκεί”, δήλωσε ο Söder προς αιτιολόγηση.

Έτσι, ο κανόνας 2G θα ισχύει εκεί στο μέλλον. Σύμφωνα με την καγκελαρία, από αύριο Τετάρτη αυτό θα αφορά, για παράδειγμα, τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, τους ζωολογικούς κήπους και τους βοτανικούς κήπους, τα μνημεία, τα πάρκα αναψυχής και τα εκδρομικά πλοία – σε κάθε περίπτωση συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών χώρων.

Παράταση των περιορισμών στη Βαυαρία

Όπως αναμενόταν, το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας παρέτεινε τους ισχύοντες κανονισμούς κατά τέσσερις εβδομάδες περίπου, έως τις 12 Ιανουαρίου. “Δεν έχουμε αλλάξει σχεδόν τίποτα”, εξήγησε ο Söder.

Δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την “επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας” πολύ νωρίς – σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κανόνες όπως το 2G και το “lockdown για τους ανεμβολίαστους” θα παραμείνουν σε ισχύ.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Söder ανακοίνωσε μια μικρή χαλάρωση για τον κλάδο της εστίασης: Σε αντίθεση με τη συνήθη προθεσμία κλεισίματος στις 10 μ.μ., δεν θα ισχύει αυτός ο περιορισμός τότε. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συναντήσεις πρέπει πάντα να γίνονται “σε πολύ μικρή κλίμακα”.

Αποζημιώσεις για εμπόρους στη Βαυαρία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Söder, το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο έχει επίσης δρομολογήσει οικονομικό πρόγραμμα υποστήριξης για τους εμπόρους όπως ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Περιλαμβάνει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι έμποροι των χριστουγεννιάτικων αγορών που υπέστησαν ζημίες λόγω της ακύρωσης των αγορών μπορούν να λάβουν 1.500 ευρώ μηνιαίως ως επιχειρηματικό μισθό.

Σύμφωνα με τον Söder, η πρώτη πληρωμή θα γίνει τον Ιανουάριο, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ακόμη και τον Δεκέμβριο. Δεν ανέφερε για πόσους μήνες θα παρασχεθεί η στήριξη – στις αρχές Δεκεμβρίου, επρόκειτο για την περίοδο από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου.

Ο Söder ζητά ενιαίους κανόνες λόγω της μετάλλαξης Όμικρον στη Γερμανία

“Το επίπεδο κρουσμάτων πέφτει”, τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας στη Βαυαρία.

Είπε ότι τα περιστατικά σε όλη τη Βαυαρία ήταν 382 αυτή την Τρίτη, με πτωτική τάση. Ο Söder περιέγραψε την κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας ως “ακόμη τεταμένη, αλλά κάπως καλύτερη”. Επιπλέον, καμία βαυαρική περιφέρεια δεν βρίσκεται πλέον πάνω από την τιμή επίπτωσης 1.000.

Όσον αφορά την μετάλλαξη Όμικρον, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι “σίγουρα πιο μεταδοτική” από την μετάλλαξη Δέλτα. Ωστόσο, η ακριβής πορεία της νόσου είναι ακόμη ασαφής.

Παρ’ όλα αυτά, ο Söder ζήτησε να συγκληθεί το συντομότερο δυνατό διάσκεψη πρωθυπουργών: “Χρειαζόμαστε ενιαίους κανόνες για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι κανόνες της Βαυαρίας για παραμονή Πρωτοχρονιάς 2021

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Νέες αποφάσεις κατά του κορονοϊού στη Βαυαρία με ισχύ από 15.12.2021